Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Κριτική κατά της διοίκησης του ΟΤΕ για τις απολύσεις στην Cosmote.

10 Μαρτίου 2011.
Κριτική κατά της διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ για ακροβατισμούς μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, σχετικά με τις 120 απολύσεις στην Cosmote, τις ισάριθμες στη «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» και τις 20 στην Ε-Value, αλλά και για τις περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων στον ΟΤΕ, με το πακέτο των περικοπών 32 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε, άφησε το προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, προαναγγέλοντας ότι θα προσφύγει τόσο στα ελληνικά, όσο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
..***Κυβέρνηση : Εθελουσία στην COSMOTE μόνο με ελεύθερη βούληση .
...Σε συνέντευξη Τύπου. ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ, Παναγιώτης Κούτρας, χαρακτήρισε στοχευμένες τις απολύσεις στην Cosmote, που αποφασίστηκαν μονομερώς, ενώ όπως είπε, δεν προηγήθηκε κανενός είδους διαβούλευση και απλά ανακοινώθηκαν, ενώ ασκήθηκαν πιέσεις στους εργαζόμενους του τύπου «ή παίρνεις αυτό που σου δίνω, ή απολύεσαι». 
...Παράλληλα, διερωτήθηκε ποια είναι η μείωση του μισθολογικού κόστους, από τη στιγμή που οι απολυόμενοι θα πάρουν αποζημιώσεις για αποδοχές περίπου τριών ετών. Αντί των απολύσεων, πρότειναν να γίνουν περικοπές μισθών στην εταιρεία.
...Ο κ. Κούτρας στάθηκε ιδιαίτερα στη θέση που διατύπωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου, στη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης, ο οποίος, κατά τον πρόεδρο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, άφησε να εννοηθεί ότι η απόφαση για τις 120 απολύσεις δεν είχε νομιμότητα, δεν ήταν ενήμερη η κυβέρνηση, ελήφθη μονομερώς από τη Διοίκηση του ΟΤΕ κατ΄εντολή της Ντόϊτσε Τέλεκομ, η οποία βλέπει τον ΟΤΕ «σαν μία αγελάδα που πρέπει συνεχώς να την αρμέγουν».
...Κατά τους συνδικαλιστές, ο ΟΤΕ χρειάζεται άμεσα ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να σταματήσει η οικονομική κατηφόρα, μίλησαν για ανικανότητα και αστοχίες τού μανατζμεντ τα τελευταία χρόνια, αστοχίες που έφεραν τον Οργανισμό σε αυτή τη θέση, παραδέχθηκε ότι και από την πλευρά των συνδικαλιστών μπορεί να έχουν γίνει ακρότητες και προανήγγειλαν δικαστικό αγώνα για το 40ωρο και τα άλλα θέματα που αφορούν τις περικοπές των αποδοχών.
...Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις ο νομικός σύμβουλος της ΟΜΕ-ΟΤΕ και της Cosmote, Γιάννης Καρούζος, τόνισε ότι θα κατατεθούν ομαδικές μηνυτήριες αναφορές και αγωγές και ότι η Ομοσπονδία θα προσφύγει και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, ενώ θα υποβάλουν αιτήσεις για ασφαλιστικά μέτρα, ώστε να μην υλοποιηθούν οι απολύσεις.
...Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων στην Cosmote, Βασίλης Κατσαρός, υποστήριξε ότι οι απολύσεις γίνονται απλώς και μόνο για να διατηρηθούν τα κέρδη της εταιρείας, σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι αγωνίζονται χωρίς ακρότητες (κλείσιμο δρόμων κ.α.) για να ανακληθούν οι απολύσεις και κατήγγειλε ότι οι κάμερες στα κτίρια της Cosmote χρησιμοποιούνται και για παρακολουθήσεις.
***Αύριο συνεδριάζει το ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ, προκειμένου να πάρει αποφάσεις για την περαιτέρω στάση των εργαζομένων. 
...Μέσα στις επιλογές που θα συζητηθούν είναι κάθε μορφής κινητοποίηση, ακόμη και αυτή της απεργίας....
***Eν τω μεταξύ...
.."....Εφόσον υπάρχει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, η μείωση των εργαζομένων στην εταιρεία COSMOTE θα πρέπει να αφορά μόνον όσους, με ελεύθερη βούληση, αποδεχτούν το πακέτο...".
...Αυτό δήλωσε στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Πρωτούλη.
...Ο κ. Κεγκέρογλου, τόνισε ότι το υπουργείο δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα καμία απάντηση στην πρόταση που έκανε προς την εταιρεία, με την οποία μάλιστα, όπως είπε, συμφωνούν και οι εργαζόμενοι και αν γίνει αποδεκτή θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους,
...Α.κόμα, ανέφερε ότι η κερδοφορία της COSMOTE δεν δικαιολογεί τη θέση της αυτή ως προς τις απολύσεις και πρόσθεσε ότι θα πρέπει η διοίκησή της να κινείται στο πλαίσιο των νόμων.
«Λύση δεν είναι η εθελουσία έξοδος, γιατί γίνεται με το πιστόλι στον κρόταφο», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Πρωτούλης.
...Κατηγόρησε δε τη διοίκηση της COSMOTE, ότι δεν δεσμεύτηκε για τίποτα και πρόσθεσε ότι ενώ είναι η πιο κερδοφόρα επιχείρηση, προχωρεί σε απολύσεις και προσανατολίζεται στη μείωση μισθών για όσους εργαζόμενους παραμείνουν στη δουλειά 

Δεν υπάρχουν σχόλια: