Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Η κυβέρνηση δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς.

10 Μαρτίου 2011.
Το μήνυμα που έστειλε η κυβέρνηση είναι ότι η Ελλάδα δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς, δεν δίνει άδειες παραμονής, υποστήριξε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό o υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, αναφερόμενος στην υπόθεση των μεταναστών στο μέγαρο «Υπατία»...

...Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε τους πανηγυρισμούς των απεργών πείνας ως «προκλητική και ψεύτικη επικοινωνιακή συμπεριφορά», καθώς εκείνοι είναι που υποχώρησαν από το μοναδικό τους αίτημα, ενώ τόνισε πως ουδέποτε η κυβέρνηση δεσμεύθηκε ότι θα μειωθεί, από 12 σε 8 χρόνια, το περιθώριο παραμονής στη χώρα για την υποβολή αιτήματος για άδεια παραμονής.

....Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν νομιμοποιεί σε καμία περίπτωση τους 300 μετανάστες, παρά μόνο τους φέρνει σε επαφή με την ελληνική αστυνομία, η οποία είναι η αποκλειστικά αρμόδια να δώσει, αφού εξετάσει κατά περίπτωση, το καθεστώς ανοχής. Η κυβέρνηση πέτυχε, μετά από 45 ημέρες, να εγκαταλείψουν οι απεργοί πείνας το μοναδικό τους αίτημα, το οποίο ήταν να λάβουν την άδεια παραμονής, επέμεινε ο κ. Ραγκούσης. 
...«...Το γεγονός ότι πετύχαμε και να σταματήσουν την απεργία πείνας και να υπάρχει κοινωνική ηρεμία και ταυτόχρονα να μην υποχωρήσουμε, αποτελεί τρίπτυχο επίτευξης στόχων» σημείωσε, προσθέτοντας ότι όποιος υποστήριζε κάτι τέτοιο τις προηγούμενες ημέρες, θα αποτελούσε «οικτρή μειοψηφία».
...Αναφορικά με το ενδεχόμενο αλλαγής του χρόνου παραμονής στη χώρα, από τα 12 στα 8 χρόνια, ο κ. Ραγκούσης επεσήμανε ότι ήδη μέσα στο νόμο υπάρχει πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία πρέπει να συμπληρωθούν 12 χρόνια προκειμένου ένας παράνομος μετανάστης να υποβάλει αίτηση για να πάρει άδεια παραμονής.
...«Δεν έχουμε δώσει 16 μήνες ούτε μία άδεια παραμονής» σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας, ότι ουδέποτε η κυβέρνηση είπε ότι θα μειωθεί ο χρονικός προσδιορισμός στα 8 χρόνια, ενώ ξεκαθάρισε, ότι η διαδικασία η οποία ακολουθείται και θα συνεχίσει να ισχύει, ακόμη και αν μειωθεί από τα 12 χρόνια, είναι να υποβάλει πάντα ο παράνομος μετανάστης αίτηση, με την οποία θα ζητά προτάσσοντας εξαιρετικούς λόγους, άδεια παραμονής.
...Σε ότι αφορά το θέμα της διασάλευσης της δημόσιας τάξης με την κατάληψη του κτιρίου της Νομικής, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι η υπόθεση εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη και αν διαπιστωθούν ευθύνες των 300, τότε αυτομάτως θα έχουν πρόβλημα, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: