Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Οι μισθοφόροι του Καντάφι θερίζουν τους εξεγερμένους.

10 Μαρτίου 2011.
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν στο πετρελαϊκό λιμάνι Ρας Λανούφ, στην ανατολική Λιβύη, όπου οι αντικαθεστωτικοί οπισθοχωρούν υπό τα πυρά των μισθοφόρων και τους βομβαρδισμούς των δυνάμεων που είναι πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, σύμφωνα με υπεύθυνο του νοσοκομείου της πόλης Μπρέγκα...(φωτο από Ρόιτερ).
...

...«Έχουμε τέσσερις νεκρούς και 35 τραυματίες, αλλά αναμένουμε ότι τα θύματα θα είναι πολύ περισσότερα», δήλωσε ο Σαΐντ Μπουκχάτουα, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με την καταγραφή των θυμάτων στο νοσοκομείο.
...Αυτοί που τραυματίστηκαν σοβαρά διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Ατζνταμπίγια, πόλη η οποία βρίσκεται ανατολικότερα.
...Ο διευθυντής του νοσοκομείου της Μπρέγκα Μοχάμεντ Ουάνις δήλωσε ότι δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στο Ρας Λανούφ, αλλά δεν έχουν όλοι διακομισθεί στο νοσοκομείο της Μπρέγκα. «Περιμένουμε ότι θα βρεθούν περισσότερα πτώματα», σημείωσε.
...Την ίδια ώρα η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδιδε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις «καθάρισαν» το Ρας Λανούφ από τις «ένοπλες συμμορίες», όπως χαρακτήρισε τους αντικαθεστωτικούς.
...Οι αντικαθεστωτικοί κοντά στο Ρας Λανούφ υπέστησαν σφοδρούς βομβαρδισμούς νωρίτερα σήμερα, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον δύο άρματα μάχης κατευθύνονται προς το λιμάνι αυτό.
...Ένας ένοπλος των αντικαθεστωτικών δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη και ότι οι δυνάμεις των εξεγερμένων αποσύρθηκαν μερικά χιλιόμετρα προς τα ανατολικά. Ωστόσο δύο άλλοι ένοπλοι των αντικαθεστωτικών διέψευσαν ότι το λιμάνι αυτό πέρασε στον έλεγχο των κυβερνητικών.
...Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε επίσης ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν απομακρύνει και από την Μπρέγκα, η οποία βρίσκεται ακόμη πιο ανατολικά, τους αντικαθεστωτικούς. Ωστόσο ανταποκριτής του Ρόιτερς στην πόλη αυτή δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για την ύπαρξη δυνάμεων του Καντάφι στην περιοχή. Αντικαθεστωτικοί δήλωσαν επίσης ότι πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν σήμερα την Μπρέγκα.

***Νωωρίτερα, νοσοκομείο στο κέντρο της πετρελαϊκής πόλης Ρας Λανούφ στην ανατολική Λιβύη εκκενώθηκε σήμερα μετά την επίθεση εναντίον του με πυρά πυροβολικού από πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεις, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
...Τουλάχιστον τέσσερις ρουκέτες έπληξαν χώρο κοντά στο νοσοκομείο και σε τζαμί την ώρα που οι αντικαθεστωτικοί προσεύχονταν, στο κέντρο της πόλης.
...Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πανικόβλητο μετέφερε τους ασθενείς στα ασθενοφόρα και όλοι εγκατέλειψαν το νοσοκομείο.
...Ιατρικές πηγές στην πετρελαϊκή πόλη ανακοίνωσαν ότι σε 17 ανέρχονται οι τραυματίες από αεροπορική επιδρομή που έπληξε το χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου και παρακείμενη πολυκατοικία.
...Αντικαθεστωτικοί είπαν ότι οι δυνάμεις του Καντάφι επιτέθηκαν σήμερα σε μια γειτονιά της πόλης Ρας Λανούφ, μια μέρα μετά τη μετάδοση από τον λιβυκό ειδησεογραφικό ιστότοπο Brniq ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη.
...Τουλάχιστον 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες, σύμφωνα με τον ιστότοπο που μετέδωσε ότι μαχητικό αεροσκάφος έπληξε σπίτι σε κατοικημένη περιοχή και ότι οι αντικαθεστωτικοί είχαν απομακρυνθεί από την τοποθεσία αυτή λίγο πριν από την επίθεση.
...Οι περισσότερες οικογένειες και οι εργαζόμενοι στον πετρελαϊκό τομέα στη Ρας Λανούφ έχουν φύγει από την πόλη.
...Στο μεταξύ μαχητικά αεροσκάφη των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι βομβάρδισαν την Μπρέγκα σήμερα, η οποία δεν είχε πληγεί εδώ και ημέρες, σύμφωνα με τους εξεγερμένους. Η πόλη βρίσκεται περίπου 90 χλμ. ανατολικά της Ρας Λανούφ.
...«Υπήρξε μόλις πριν από περίπου μια ώρα,  αεροπορική επίθεση στην Μπρέγκα-δυο αεριωθούμενα, δύο βόμβες», είπε ο Μοχάμεντ Οτμάν, εκπρόσωπος των εξεγερμένων, μιλώντας από την πόλη τηλεφωνικά στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς....(Γαλλικό, Ρόιτερ, ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: