Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Σε φιλικό κλίμα η συνάντηση Παπανδρέου-Σαρκοζί.

10 Μαρτίου 2011.
Μέσα σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δέχθηκε τον Έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Η συνάντηση των δύο ηγετών διήρκησε μια ώρα και όπως δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Παπανδρέου τούς απασχόλησαν οι εξελίξεις στη Βόρειο Αφρική, καθώς και το μάλλον της ευρωζώνης....

...Ο Γάλλος πρόεδρος συνόδευσε τον πρωθυπουργό στο κεφαλόσκαλο της Προεδρίας και τον ασπάστηκε πριν την αποχώρηση....
«...Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για δύο μεγάλα θέματα. Το ένα είναι οι επαναστατικές αλλαγές στη Βόρειο Αφρική και το τι μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή η ΕΕ απέναντι στη βία που βλέπουμε», δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Παπανδρέου προς τους εκπροσώπους του ελληνικού και ξένου Τύπου.
«...Επίσης μιλήσαμε και για τη συμβολή μας στην ανασυγκρότηση πολλών χωρών που μπαίνουν σε μια διαδικασία εκδημοκρατισμού και που βεβαίως για εμάς στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερης σημασίας. Πιστεύω ότι έχουμε μια κοινή προσέγγιση στο θέμα αυτό με τη Γαλλία», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
«...Το δεύτερο θέμα είναι η κρίση, η πολύ μεγάλη κρίση θα έλεγα, των διαπραγματεύσεων για τα ζητήματα της ευρωζώνης, που αύριο θα έχουμε στις Βρυξέλλες», εξήγησε ο κ. Παπανδρέου. «Εδώ επίσης έχουμε μια κοινή προσέγγιση με τη Γαλλία σε πάρα πολλά θέματα»....
...Τέλος ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη στήριξη που έχουν δείξει ο γαλλικός λαός, ο πρόεδρος Σαρκοζί και η κυβέρνηση για τις προσπάθειες και θυσίες του ελληνικού λαού. «Οι Γάλλοι στάθηκαν πάντως στο πλευρό μας και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για αυτό», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.
   (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: