Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Καρχιμάκης : Η ΝΔ ποντάρει στην αποτυχία της χώρας.

2 Μαρτίου 2011.
Ευθεία επίθεση κατά της ΝΔ εξαπέλυσε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος...
Ο κ. Καρχιμάκης τόνισε ότι "...Η ΝΔ συμπεριφέρεται λες και ποντάρει στην αποτυχία της προσπάθειας της χώρας..., αντί να συναισθανθεί τις τεράστιες ευθύνες της για τη σημερινή κατάσταση. Αντί γι΄ αυτό, όπως είπε, η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από τις δύσκολες επιλογές της κυβέρνησης...'....
...Ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος έβαλε και κατά των κομμάτων της αριστεράς τονίζοντας ότι «οι ασκήσεις επαναστατικής ανυπακοής έχουν βαρύ κόστος για τους πολίτες και τη χώρα». 
...Ο ίδιος ανέφερε ότι η κυβέρνηση στην προσπάθεια που κάνει για τη σωτηρία της χώρας δεν έχει την αρωγή των κομμάτων, αντίθετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμπεριφέρονται ως αντίπαλοι.

...Τα θέματα που συζητούνται στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ είναι αφενός η προετοιμασία της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου που θα γίνει την Παρασκευή καθώς επίσης και η προετοιμασία της προγραμματικής συνδιάσκεψης του Κινήματος που θα διεξαχθεί στις αρχές του επόμενου Σεπτεμβρίου.

...Η συζήτηση αφορά επίσης και σε ορισμένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 25 Μαρτίου και ειδικότερα το θέμα της έκδοσης του ευρωομολόγου με εισηγητή τον Παντελή Οικονόμου. Εισήγηση για το ίδιο θέμα θα κάνει στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου.
...Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ έχουν κληθεί και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πολ Ράσμουσεν και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάρτιν Σουλτς.
...Όπως τόνισε ο κ. Καρχιμάκης, αναφερόμενος στα θέματα που συζητούνται αυτή την περίοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το χρέος στην ευρωζώνη, ο πρωθυπουργός έχει μια σειρά επαφών για την προώθηση των ελληνικών θέσεων, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα βρίσκεται στο μέσον της προσπάθειας για να σωθεί από την χρεοκοπία.
...Επισήμανε ορισμένα στοιχεία τα οποία, όπως είπε, χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Το πρώτο, εξήγησε, είναι η ανησυχία και η αγωνία των πολιτών. Γι΄ αυτό ζήτησε από τα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη σε αυτή την συγκυρία να κατανοήσουν ότι για να βγει η χώρα από την κρίση θα πρέπει η αγωνία και η ανησυχία των πολιτών να είναι τα στοιχεία εκείνα που θα διατηρήσουν τις δυνάμεις ενωμένες.
...Αναφέρθηκε επίσης στην καλλιέργεια απαισιοδοξίας στην κοινωνία, στην οποία επιδίδονται κάποιοι, οι οποίοι διαρκώς προφητεύουν καταστροφές. Το τρίτο σημείο που έθιξε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ήταν η απαξίωση της πολιτικής στο σύνολό της και η αντίληψη που θέλει τις ενέργειες των πολιτικών να μην ταυτίζονται με τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των πολιτών αλλά με κάποια αόρατα συμφέροντα. Αυτές οι αντιλήψεις, τόνισε ο κ. Καρχιμάκης, είναι «επικίνδυνες και διαβρωτικές».

...Ο κ. Καρχιμάκης αναφέρθηκε και σε πέντε βασικές προτεραιότητες του Κινήματος που οδηγούν στην Ελλάδα που θέλει το ΠΑΣΟΚ και είναι:

-Το κράτος στρατηγείο στην υπηρεσία του πολίτη,

-Η ανάπτυξη στηριγμένη σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο,

-Το σύγχρονο κοινωνικό κράτος,

-Η κοινωνία των πολιτών με ευνομία, συμμετοχή και δικαιοσύνη, και

-Μια νέα Ελλάδα με ισχυρή φωνή που θα ακούγεται παντού.

...Αναφερόμενος στην προγραμματική συνδιάσκεψη, ο κ. Καρχιμάκης τόνισε ότι αυτή πρέπει να σηματοδοτήσει μια νέα εξωστρέφεια για το ΠΑΣΟΚ. Στην πορεία αυτή, τόνισε, δεν πρέπει να κυριαρχήσουν προσωπικές στοχεύσεις και προτεραιότητες και το Κίνημα στο σύνολό του πρέπει να είναι το στρατηγείο της νικηφόρας διεκδίκησης του πολέμου για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
...Τόνισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ηγηθεί μιας συμμαχίας δυνάμεων που πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί να τα καταφέρει, απέναντι σε εκείνους που πιστεύουν το αντίθετο.
...Το ΠΑΣΟΚ τόνισε πρέπει να δώσει στη συνδιάσκεψη το σύνθημα μιας εθνικής επανεκκίνησης που θα οδηγήσει την Ελλάδα στο μέλλον χωρίς τις παθογένειες που την έφεραν στη σημερινή κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: