Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

«Καθαρά» είναι τα όπλα από την χθεσινή επίθεση στο Ρέντη.

2 Μαρτίου 2011.
«Καθαρά» είναι το καλάσνικοφ και το πιστόλι που βρέθηκαν μέσα στο αυτοκινήτων των δραστών της δολοφονίας των δύο αστυνομικών στο Ρέντη χθες, το απόγευμα...
...Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο, από την αστυνομία, από τη βαλλιστική εξέταση που ολοκληρώθηκε στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, προκύπτει ότι τα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια....Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, υπήρχε και δεύτερο καλάσνικοφ το οποίο πήραν μαζί τους οι δράστες και δεν θεωρούν απίθανο οι αστυνομικοί, το συγκεκριμένο όπλο να έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλα εγκλήματα. Οι δράστες δεν πυροβόλησαν με το όπλο αυτό στην συμπλοκή του Ρέντη.
...Όπως διευκρινίστηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες ήταν τέσσερις και όχι τρεις που ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες και αυτό προκύπτει από τις καταθέσεις μαρτύρων της ένοπλης ληστείας που είχαν διαπράξει νωρίτερα σε περίπτερο το Μενίδι.
...Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τη ληστεία διέπραξαν τρία άτομα με δύο καλάσνικοφ και ένα πιστόλι ενώ ο τέταρτος συνεργός τους οδηγούσε το κλεμμένο αυτοκίνητο.
***Εν τω μεταξύ το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε πριν από λίγο ανακοίνωση για το εξοπλισμό των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ σε απάντηση σχολίων και δηλώσεων που κάνουν λόγο για σοβαρές ελλείψεις. 
...Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«...Στους 3.640 αστυνομικούς των ομάδων ΔΙ.ΑΣ., που δραστηριοποιούνται σε πανελλαδικό επίπεδο, έχει χορηγηθεί, για την αποτελεσματική εκπλήρωση της αποστολής τους, αλλά και για τη διασφάλιση τόσο της ζωής όσο και της σωματικής ακεραιότητάς τους, σύγχρονος ατομικός υλικοτεχνικός εξοπλισμός σε ό,τι αφορά:

- Αλεξίσφαιρα γιλέκα,

- Πιστόλια USP, τελευταίας τεχνολογίας,

- Φορητούς πομποδέκτες,

- Στολές ειδικής προστασίας, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Ασφαλείας αναβατών δικύκλων,

- Κράνη μοτοσικλετιστών, τύπου full face,

- Ειδικές μπότες μοτοσικλετιστών,

- Γάντια μοτοσικλετιστών και

- Αστυνομικές ράβδους.

...Επιπλέον, σημειώνεται ότι:

- Στο προσωπικό των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. δεν έχουν χορηγηθεί ακόμα αδιάβροχα, διότι η ποσότητα που παραδόθηκε από τον προμηθευτή απορρίφθηκε από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Παραλαβής, λόγω τεχνικών εκτροπών.

- Επίκειται εντός του τρέχοντος μηνός η παράδοση στολών, 500 τεμαχίων, μεγεθών small και medium, καθώς και 701 ζευγαριών μποτών. Τα ζεύγη των μποτών δεν παραδόθηκαν στον προγραμματισμένο χρόνο με υπαιτιότητα της συμβεβλημένης εταιρείας, που κηρύχθηκε έκπτωτη.

- Λόγω των αλλαγών που επήλθαν, από 01-01-2011, στον τρόπο και τις διαδικασίες έγκρισης των δαπανών από το Υπουργείο Οικονομικών, από το σύνολο 1.526 μοτοσικλετών δεν μπορούν να διατεθούν, λόγω βλαβών, 352 μοτοσικλέτες. Για την επισκευή τους απαιτείται έγκριση δαπάνης ύψους 500.000 ευρώ περίπου, από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών.

Συνολικά έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, περίπου 20.000.000 ευρώ, για τις μοτοσικλέτες, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τα ατομικά είδη και τα εφόδια του προσωπικού των ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης...»....(Η.Β., ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: