Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Εκκληση για τον απεγκλωβισμό χιλιάδων ξένων από τη Λιβύη.

2 Μαρτίου 2011.
Επείγουσα έκκληση για μαζική ανθρωπιστική επιχείρηση απεγκλωβισμού των δεκάδων χιλιάδων Αιγυπτίων και άλλων υπηκόων τρίτων χωρών που έφυγαν από τη Λιβύη για την Τυνησία, απευθύνουν στις κυβερνήσεις ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.....

...Οι δύο οργανισμοί, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις της Αιγύπτου και της Τυνησίας, ξεκίνησαν από χθες (1/3) κοινό ανθρωπιστικό πρόγραμμα απεγκλωβισμού, προκειμένου να ενισχύσουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες άμβλυνσης της ανθρωπιστικής κρίσης στα σύνορα με την Τυνησία.
...Η Ύπατη Αρμοστεία και ο ΔΟΜ κάνουν έκκληση στις κυβερνήσεις για άμεση παροχή μαζικής οικονομικής και οργανωτικής υποστήριξης στο πλαίσιο του προγράμματος, όπως αεροπλάνα, πλοία και εξειδικευμένο προσωπικό.
...Περισσότεροι από 75 χιλιάδες άνθρωποι, Αιγύπτιοι στη συντριπτική τους πλειονότητα, έχουν διασχίσει τα σύνορα με την Τυνησία από τις 19 Φεβρουαρίου. Υπολογίζεται ότι σχεδόν 40 χιλιάδες ακόμη περιμένουν να περάσουν από τα σύνορα. 
...Οι δύο οργανισμοί θεωρούν πολύ σημαντική αυτή την επιχείρηση, αφού ο συνωστισμός στα σύνορα επιδεινώνεται ώρα με την ώρα....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: