Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Εκδήλωση της Ε.Ο.Ε. για τις σημαντικές περιοχές για τα πουλιά στη Σπάρτη.

Φωτογραφία με τις σημαντικότερες περιοχές
 για τα πουλιά στην Ελλάδα, πηγή: ΕΟΕ
9 Μαρτίου 2011.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, η Κουμαντάρειος Πινακοθήκη Σπάρτης και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα: Διαφυλάσσοντας τις Σημαντικότερες Περιοχές για τα Πόυλιά, τη Φύση και τον Άνθρωπο, την Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011 στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης, ώρα 7.00μμ.

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση της αναφοράς της Ορνιθολογικής με τίτλο: «Διαφυλάσσοντας τις Σημαντικότερες Περιοχές για τα Πουλιά, τη Φύση και τον Ανθρωπο. Υποθέσεις μιας Δεκαετίας (2000-2010)». Πρόκειται για μια αποκαλυπτική έκθεση με τις υποθέσεις παραβίασης του φυσικού περιβάλλοντος, μετά από καταγγελίες πολιτών, που ασχολήθηκε η Ορνιθολογική κατά την περίοδο 2000-2010.

Μια σύνοψη των συμπερασμάτων από τις καταγγελίες πολιτών έχει ως εξής:

- οι υγρότοποι αντιμετωπίζουν τις περισσότερες απειλές
- η ραγδαία οικιστική και εμπορική ανάπτυξη αποτελεί τη συχνότερη απειλή για το φυσικό περιβάλλον
- οι ιδιώτες και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίησης είναι αυτοί που εμπλέκονται ως επί το πλείστον σε υποθέσεις υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος
- οι αρμόδιες αρχές ανταποκρίνονται στα αιτήματα των πολιτών και της Ορνιθολογικής, ωστόσο απαιτείται η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των απειλών
Το σημαντικότερο συμπέρασμα είναι ότι ακόμα και σε μια χώρα που η περιβαλλοντική αυθαιρεσία είναι διάχυτη, οι ενεργοί πολίτες μπορούν και κάνουν τη διαφορά.

Σημειώνουμε, ότι η Λακωνία διαθέτει τεράστιες εκτάσεις της που αποτελούν σημαντικές περιοχές και Ζώνες Ειδικής Προστασίας για τα Πουλιά, ενώ σύμφωνα με μελέτες της Ε.Ο.Ε., οι περιοχές της Μάνης και της νοτιοανατολικής Λακωνίας αποτελούν δύο από τους κυρίους μεταναστευτικούς διαδρόμους πουλιών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

(Γ.Τ., Δελτίο τύπου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: