Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Κριτική Πολυζωγόπουλου για την Κοινωνική πολιτική.

4 Μαρτίου 2011.
Τη διαφωνία του με την άποψη ότι κάποιες πολιτικές δυνάμεις υπονομεύουν το μέλλον της χώρας ή την αποσταθεροποιούν, εξέφρασε από το βήμα της 11ης Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), Χρήστος Πολυζωγόπουλος, επισημαίνοντας ότι η χώρα αποσταθεροποιείται από τα προβλήματα και τις πολιτικές που παράγονται ή δεν παράγονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών....
...Ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος παρομοίασε την κατάσταση της Ελλάδας με εκείνη μιας χώρας που εξέρχεται από πολεμική σύρραξη και είπε ότι όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας τον Οκτώβριο του 2009, «αντί να γίνει διάλογος στο εσωτερικό μας, στην αρχή κάναμε σαν να αγνοούσαμε τα προβλήματα και στη συνέχεια πήγαμε να τα αντιμετωπίσουμε με υποκατάστατα».
«...Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εντός των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων» είπε ο κ. Πολυζωγόπουλος, προτείνοντας τη διεξαγωγή Συνεδρίου θέσεων άμεσα και όχι Συνδιάσκεψη «η οποία έπρεπε να είχε γίνει πριν ένα χρόνο».
...Ο πρόεδρος της ΟΚΕ είπε ότι το Κίνημα έχει αλλάξει πολλούς γραμματείς, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνεται, ενώ έκανε λόγο για «υποκατάστατα που συναντώνται και σε κυβερνητικό επίπεδο», καθώς «το κέντρο βάρους της εξουσίας βρίσκεται εκτός του πολιτικού φορέα και ασκείται από παράλληλες συνιστώσες».
...Ο κ. Πολυζωγόπουλος τάχθηκε υπέρ της άρσης του ασυμβίβαστου μεταξύ κατοχής κυβερνητικής θέσης και ταυτόχρονα θέσης στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι σε αυτή την περίοδο «χρειαζόμαστε έμπειρα στελέχη».
«...Μακάρι να διαψευστούν οι φόβοι μου, αλλά νομίζω πως δεν θα γίνει», είπε ο κ. Πολυζωγόπουλος, προσθέτοντας ότι «μετά δεν πρέπει να ψάχνουμε ενόχους σε πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις».
«...Για την επικαιροποίηση του Μνημονίου δεν θα έπρεπε να συζητήσουμε στο εσωτερικό μας περισσότερο;» αναρωτήθηκε ο κ. Πολυζωγόπουλος, ενώ και πάλι εξέφρασε την αντίθεσή του στη «στοχοποίηση» υπουργών και συνδικαλιστών.
...Ο κ. Πολυζωγόπουλος αναφέρθηκε και σε όσα διαδραματίστηκαν μεταξύ των υπουργών Άμυνας και Εσωτερικών και έκανε λόγο για «φιρμάνι που κατακεραύνωνε τον Ευ. Βενιζέλο» μετά τις δηλώσεις του για τους μετανάστες απεργούς πείνας.
«...Ενώ στο εξωτερικό γίνεται προσπάθεια, στο εσωτερικό της χώρας είμαστε πολύ πίσω, απαιτούνται ευρύτερες συμμαχίες και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους», είπε ο κ. Πολυζωγόπουλος.
...Σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος ο πρόεδρος της ΟΚΕ είπε ότι δεν αντιμετωπίζεται με μάγια και συνταγές, και τάχθηκε υπέρ της «επιμήκυνσης και σμίκρυνσης του χρέους».
«...Αν δεν αντιμετωπιστεί το χρέος, η τρόικα θα υποκαθιστά την πολιτική εξουσία στη χώρα», είπε ο κ. Πολυζωγόπουλος, ενώ αναφερόμενος -έμμεσα- στη σημερινή διαδικασία, είπε ότι «δεν γίνεται με δύο ώρες διάλογο να πει κανείς ότι παίρνει αποφάσεις».
...Ο πρόεδρος της ΟΚΕ ολοκλήρωσε την ομιλία του προτείνοντας διήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ μετά τις 25 Μαρτίου, διάλογο στο εσωτερικό του κόμματος και διεξαγωγή Συνεδρίου, καθώς η Συνδιάσκεψη δεν λαμβάνει δεσμευτικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: