Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Αλληλεγγύη Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στον Παπανδρέου.

4 Μαρτίου 2011.
Την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ...σε αυτή τη δύσκολη εποχή για τη χώρα..., εξέφρασε ο επικεφαλής της ΚΟ της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάρτιν Σουλτς, απευθύνοντας χαιρετισμό στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ....

...Ο κ. Σουλτς τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει και υπογράμμισε ότι αυτή δεν πρέπει να είναι η κατεύθυνση της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί.
...Παράλληλα, ο κ. Σουλτς μίλησε για υπερβολικά υψηλά επιτόκια και τόνισε ότι αυτά πρέπει να μειωθούν και πως ένα πολύ καλό εργαλείο για κάτι τέτοιο είναι τα ευρωομόλογα. Σημείωσε επιπλέον ότι χρειάζεται να υπάρξει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των χρεών ορισμένων χωρών, όπως είναι η Ελλάδα.
«Γιατί αυτό να είναι τόσο δύσκολο;», διερωτήθηκε, εξηγώντας ότι αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει έλλειψη αλληλεγγύης.
...Τόνισε ότι το ευρώ αποτελεί ένα ισχυρό νόμισμα και διερωτήθηκε «γιατί το αποδυναμώνουμε μέσω εσωτερικών τριβών στην Ευρωζώνη», για να απαντήσει ότι το κοινό νόμισμα αποδυναμώνεται από την έλλειψη αλληλεγγύης, «διότι οι ισχυρές οικονομίες όπως η Γερμανία, προσπαθούν να δώσουν μαθήματα οικονομίας όπως με το συγκεκριμένο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας».
...Ακόμη, σημείωσε ότι η ανταγωνιστικότητα δεν πρέπει να είναι όπως την εννοούν οι «δεξιοί» και ότι η ΕΕ θα πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση των επενδύσεων προκειμένου να τονωθεί η οικονομία μέσω της ανάπτυξης των υποδομών, της παιδείας, των προσόντων των εργαζομένων κ.α.
...Τόνισε δε ότι χωρίς κοινή στρατηγική αυτό δεν θα επιτευχθεί και επεσήμανε ότι «ναι, θα πρέπει να υπάρξουν περικοπές και βελτίωση των δημοσιονομικών, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρχει ανάπτυξη».
...Επιπλέον, ο κ. Σούλτς σημείωσε ότι οι καπιταλιστές πρέπει να δώσουν τη συνεισφορά τους, παραπέμποντας στην πρόταση που εισηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ά. Ποδηματά για υιοθέτηση φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών και χαρακτήρισε συμβολική την αξία αυτή της προσπάθειας «διότι προέρχεται από την Ελλάδα».
...Ο επικεφαλής της ΚΟ της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να μπορέσει να επιλύσει προβλήματα και βάρη που κληρονόμησε από προηγούμενες κυβερνήσεις, σημειώνοντας ότι «άνθρωποι όπως η κ. Μέρκελ δεν μιλούν για το τι έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».
Υπενθύμισε δε ότι πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε στηρίξει απόλυτα την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή και τόνισε ότι οι Σοσιαλιστές «λύνουμε προβλήματα που δημιούργησαν κάποιοι άλλοι».
«...Ως Γερμανός» υποστήριξε ότι αν και η Γερμανία κυβερνάται από την κ. Μέρκελ, η χώρα δεν εκπροσωπείται από εκείνη και παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα έρθει η εποχή να είναι πρώην καγκελάριος», γιατί, όπως πρόσθεσε, η χώρα χρειάζεται άλλη πορεία. Επιπλέον, είπε ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα και ότι «εμείς θα προσπαθήσουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να σας βοηθήσουμε να βγείτε από την κρίση».
...Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Σουλτς εξέφρασε τον θαυμασμό και την εμπιστοσύνη του προς τον κ. Παπανδρέου, αναφέροντας ότι είναι πολύ δύσκολο για έναν πολιτικό να μην «μασάει» τα λόγια του και να λέει την αλήθεια.
«...Ο τρόπος με τον οποίο ηγείσαι της χώρας είναι πολύ αξιοπρεπής, δίνεις αξιοπρέπεια στην Ελλάδα σε μια πολύ δύσκολη εποχή», κατέληξε ο κ. Σουλτς απευθυνόμενος στο κ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: