Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Τιμή στη μουσική της διασποράς...

7 Μαρτίου 2011.
Φόρο τιμής στη «Μουσική Ελλάδα της Διασποράς» αποτείνουν η Καμεράτα, η Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην επόμενη συναυλία του κύκλου «Μετατροπίες» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαρτίου (8:30 το βράδυ) , στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.
 
...Τέσσερις συνθέτες ελληνικής καταγωγής, που ζουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό, ο Μηνάς Μπορμπουδάκης (Γερμανία), ο Τζον Ψάθας (Νέα Ζηλανδία), ο Κωνσταντίνος Καραβασίλης (Καναδάς) και ο Χρήστος Χατζής (Καναδάς), εκπροσωπούνται στη συναυλία αυτή από τέσσερα έργα που καθένα δίνει τη δική του απάντηση στο ζήτημα της σχέσης εθνικών καταβολών και διεθνούς μουσικής γλώσσας. 
...Πρόκειται για τα έργα «Σ- Κασσιόπεια» για σόλο κρουστά και ορχήστρα εγχόρδων του Μηνά Μπορμπουδάκη, «Djinn», κοντσέρτο για σόλο μαρίμπα και ορχήστρα εγχόρδων του Τζον Ψάθα, «Message in a bottle» για ορχήστρα εγχόρδων του Κωνσταντίνου Καραβασίλη και «Arabesque» για σόλο βιολί, πιάνο και ορχήστρα εγχόρδων του Χρήστου Χατζή. 
...Τα έργα θα ερμηνεύσει η Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του μόνιμου αρχιμουσικού της Αλέξανδρου Μυράτ και τη σύμπραξη τριών σπουδαίων σολίστ: του Δημήτρη Δεσύλλα (κρουστά), του Γιώργου Παναγιωτίδη (βιολί) και του Τάσου Πάππα (πιάνο). 
...Στο γενικότερο πνεύμα του κύκλου «Μετατροπίες», που στόχο έχει να προτείνει στο κοινό ποικίλους, εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με τη μουσική, στις 7.00 το απόγευμα την ημέρα της συναυλίας οι συνθέτες Μηνάς Μπορμπουδάκης και Χρήστος Χατζής, ο αρχιμουσικός Αλέξανδρος Μυράτ και ο μουσικολόγος Ηλίας Γιαννόπουλος παρουσιάζουν και σχολιάζουν τα έργα του προγράμματος στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη». (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: