Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Συλλήψεις δεκάδων διαδηλωτών στο Χονγκ-Κονγκ.

7 Μαρτίου 2011.
Περισσότερα από 100 άτομα συνελήφθησαν στο Χονγκ Κονγκ, στις συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές, μετά το τέλος μιας πορείας χιλιάδων πολιτών, που διαμαρτύρονταν για το διευρυνόμενο χάσμα, ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς, στην πρώην βρετανική αποικία.
...
...Οι συγκρούσεις ξέσπασαν αργά το βράδυ της Κυριακής, όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού, για να διαλύσει καθιστική διαμαρτυρία πολιτών, έξω από το δημαρχείο της πόλης, μετα το τέλος της διαδήλωσης.
...Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου των αρχών ασφαλείας, συνελήφθησαν 113 άτομα, ενώ τραυματίσθηκαν 7 διαδηλωτές και 2 αστυνομικοί.
...Ένα άτομο τουλάχιστον έχει υποστεί υποτροπή από το σπρέι πιπεριού που χρησιμοποίησαν οι αρχές.
...Από τους συλληφθέντες που μεταφέρθηκαν με κλούβες, από το σημείο συγκέντρωσης, οι περισσότεροι, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πλημμέλημα, αφέθηκαν ελεύθεροι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.
...Οι ταραχές ακολούθησαν μία ειρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας, το απόγευμα της Κυριακής, για το διαρκώς και διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς, στην πρώην βρετανική αποικία, αλλά και για την αποτυχία της τοποθετημένης από το Πεκίνο τοπικής κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει.
...Αν και οι οργανωτές της διαμαρτυρίας κάνουν λόγο για περισσότερους από 10.000 διαδηλωτές, οι επίσημες αρχές περιορίζουν τον αριθμό στους 6.300.Η διαμαρτυρία ήρθε παρά την ανακοίνωση ενός έκτακτου βοηθήματος σε κάθε κάτοικο, ύψους 770 περίπου δολαρίων Αμερικής....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: