Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

"Πρόωρος ο εξοπλισμός των εξεγερθέντων στη Λιβύη".

8 Μαρτίου 2011.
Το να δοθούν όπλα στους εξεγερμένους στη Λιβύη που προσπαθούν να ανατρέψουν τον Μουάμαρ Καντάφι "εξετάζεται", στο πλαίσιο της αντίδρασης της διεθνούς κοινότητας στην κρίση, αλλά θα ήταν μια "πρόωρη" κίνηση, ανέφερε ο Λευκός Οίκος χθες,  Δευτέρα.
...
"...Όσον αφορά το ζήτημα του εξοπλισμού, της προμήθειας όπλων, είναι μια πιθανότητα... η οποία εξετάζεται", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνι.
....Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί να αποκαταστήσει επαφές με την αντιπολίτευση στη Λιβύη για να διασφαλίσει η κυβέρνηση που θέλει να σχηματίσει θα είναι δημοκρατική, θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι "πιστεύει αυτό που πιστεύουμε ότι θέλει ο λαός της Λιβύης", πρόσθεσε ο Κάρνι.
"...Θα ήταν πρόωρο να στείλουμε όπλα σε μια ταχυδρομική θυρίδα στην ανατολική Λιβύη", είπε.
Πρέπει να μην βιαστούμε όσον αφορά τις επιλογές που επιδιώκουμε".
...Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Πι Τζέι Κρόουλι δήλωσε ότι προς το παρόν "δεν είναι νόμιμη" επιλογή το να σταλούν όπλα στους εξεγερμένους στη Λιβύη, καθώς αφορά και εκείνους το εμπάργκο όπλων που επέβαλε την 27η Φεβρουαρίου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
"...Εξ όσων αντιλαμβάνομαι το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ επέβαλε εμπάργκο όπλων στη Λιβύη....Όχι στην κυβέρνηση της Λιβύης....Στη Λιβύη...", είπε.
...Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα αντιμετωπίζει πιέσεις από Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς που την καλούν να προβεί σε άμεση επέμβαση στη Λιβύη.
...Ο δημοκρατικός γερουσιαστής Τζον Κέρι κάλεσε να επιβληθεί το ταχύτερο ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και να βομβαρδιστούν οι διάδρομοι αποπροσγειώσεων στα στρατιωτικά αεροδρόμια της χώρας ώστε να καθηλωθούν στο έδαφος τα μαχητικά του Καντάφι σε συνέντευξή του στο CBS.
...Υπέρ της επιβολής της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων είχε ταχθεί και ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μακέιν την Κυριακή λέγοντας ότι "δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε το να επιτρέψουμε στον Καντάφι να σφαγιάζει τον κόσμο από αέρος", σε συνέντευξή του στο ABC.
...Τόσο ο Κέρι όσο και ο Μακέιν --αντίπαλος του Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του 2008--, απέφυγαν να ταχθούν ρητώς υπέρ μιας άμεσης στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ.
...Ο δημοκρατικός Μπιλ Ρίτσαρντσον, πρώην πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, είπε επίσης ότι είναι "καιρός" να εξοπλιστούν οι εξεγερμένοι.
...Ο Μιτς Μακόνελ, κορυφαίο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, είπε ότι μια από τις επιλογές της Ουάσινγκτον είναι "απλά να εξοπλίσει και να βοηθήσει" τους εξεγερμένους, πρακτική που όπως επισήμανε εφαρμοζόταν συχνά στον ψυχρό πόλεμο.
...Ο Κρόουλι διέψευσε παράλληλα χθες δημοσίευμα Βρετανικής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση Ομπάμα ζήτησε από τη Σαουδική Αραβία να στείλει όπλα στους εξεγερμένους Λίβυους....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: