Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

"Οι Σαουδάραβες έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν "

8 Μαρτίου 2011.
Οι Σαουδάραβες έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν ειρηνικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Πι Τζέι Κρόουλι, μετά την ανακοίνωση από τις αρχές της μεσανατολικής χώρας προς τους πολίτες της ότι οι διαδηλώσεις παραμένουν πάντοτε απαγορευμένες στο σουνιτικό βασίλειο.
...
...Σιίτες που εμπνέονται από τις κινητοποιήσεις σε άλλες αραβικές χώρες έχουν πραγματοποιήσει διαδηλώσεις στο ανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, μεγαλύτερης πετρελαιοεξαγωγικής χώρας στον κόσμο, ενώ έχουν ήδη γίνει μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook εκκλήσεις για δύο μαζικές συγκεντρώσεις αυτό το μήνα, με την πρώτη να αναμένεται να γίνει την Παρασκευή.
"....Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ένα σύνολο παγκόσμιων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένου του δικαιώματος στην ειρηνική συνάθροιση και στην ελευθερία της έκφρασης", είπε ο Κρόουλι στους δημοσιογράφους.
"...Αυτά τα δικαιώματα πρέπει να γίνονται σεβαστά παντού, περιλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας", πρόσθεσε.
....Αν και η χώρα, στενή σύμμαχος των ΗΠΑ, δεν έχει αντιμετωπίσει κινητοποιήσεις της κλίμακας που ανέτρεψε τους βετεράνους αυταρχικούς ηγέτες της Αιγύπτου και της Τυνησίας, ανησυχεί καθώς οι ταραχές εξαπλώνονται στην Υεμένη, στο Μπαχρέιν, στην Ιορδανία, στη Λιβύη και στο Ομάν.
....Το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας είχε εκδώσει το Σάββατο μια ανακοίνωση προειδοποιώντας ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας θα σταματήσουν οποιαδήποτε απόπειρα να διαταραχθεί η δημόσια τάξη και σημειώνοντας πως "οι κανονισμοί στο βασίλειο απαγορεύουν εντελώς όλων των ειδών τις διαδηλώσεις, τις πορείες, τις καθιστικές διαμαρτυρίες"....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: