Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ελληνική βοήθεια για την απομάκρυνση Αιγυπτίων από τη Λιβύη.

3 Μαρτίου 2011.
Η Ελλάδα θα συνδράμει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την απομάκρυνση των Αιγυπτίων πολιτών από τη Λιβύη, γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Εξωτερικών και Άμυνας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.


...Το οξύτατο ανθρωπιστικό ζήτημα με τους 1,5 εκατομμύριο Αιγύπτιους που έχουν στοχοποιηθεί από τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι θεωρούμενοι ως υποκινητές της εξέγερσης, έθεσε χθες στους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, ο Αιγύπτιος πρέσβης στην Αθήνα, ζητώντας τη βοήθεια της Ελλάδας.
...Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Εξωτερικών και Άμυνας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε ότι υπάρχουν 400 με 500 χιλιάδες Αιγύπτιοι πολίτες που θέλουν να αποχωρήσουν από τη Λιβύη και άλλοι 100 χιλιάδες έχουν ήδη διαφύγει οδικώς στην Τυνησία περιμένοντας στις ακτές της χώρας για να μεταφερθούν στην Αίγυπτο.
...Ήδη έχει ζητηθεί η βοήθεια και άλλων χωρών όπως της Γαλλίας και της Τουρκίας και «εμείς θα συμβάλουμε με κάποιο τρόπο και με πολεμικά σκάφη και με εμπορικά αν χρειαστεί για να γίνει αυτού του είδους η εκκένωση. Θέλω να αντιληφθείτε το μέγεθος της επιχείρησης. Σε τέτοιου είδους δραστηριότητες το Πολυεθνικό Συντονιστικό Επιχειρήσεων Συντονισμού Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ) θα μπορούσε να παίξει έναν ευεργετικό ρόλο», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.
   (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: