Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Παπανδρέου : Είμαστε υπερήφανοι γιατί εμείς δώσαμε δικαιώματα στις γυναίκες.

3 Μαρτίου 2011.
«...Η πολιτική, νομική, κοινωνική και οικονομική διάσταση της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των γυναικών, είναι αναπόσπαστο και αυτονόητο μέρος της λειτουργίας της Δημοκρατίας...», τόνισε σήμερα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ με θέμα: «100 χρόνια αγώνες γυναικών».
...«...Ζούμε όλοι, στην παγκόσμια κοινότητα και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, καιρούς δύσκολους. Θα έπρεπε σήμερα να μπορούσαμε να μιλάμε για έναν κόσμο, για μια Ευρώπη, όπου όλοι θα έπρεπε να ασπαζόμαστε κοινές αξίες, όπου η φιλοσοφία μας και το πολιτικό μας πιστεύω για το μέλλον, θα ήταν βασισμένα στην ισότιμη συμμετοχή των κρατών, στη δημοκρατική λειτουργία και συνύπαρξη, στους κοινούς στόχους για ελευθερία, Δημοκρατία, οικονομική και κοινωνική συνοχή, εμπέδωση και πραγμάτωση ειρήνης και ασφάλειας,», παρατηρεί ο κ. Παπανδρέου για να συμπληρώσει ότι «...ένα τέτοιο μέλλον, έτσι όπως όλες και όλοι οραματιζόμαστε και αγωνιζόμαστε γι’ αυτό, σίγουρα, χρειάζεται τη συμμετοχή και εκπροσώπηση των γυναικών...».

...Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πολιτικές που ανέπτυξε το ΠΑΣΟΚ ως κίνημα, ως κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά προς την κατεύθυνση αυτή. «...Είμαστε περήφανοι γιατί η ισότητα των φύλων, οι πολιτικές κατά των διακρίσεων και η αναγνώριση για τα δικαιώματα των γυναικών, υπήρξαν από τις βασικές μας προτεραιότητες...», επισημαίνει, ο πρωθυπουργός....

«...Εγώ προσωπικά, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, καθιέρωσα στα Καταστατικά τη συμμετοχή των γυναικών - μελών σε όλες τις βαθμίδες και όργανα, τουλάχιστον κατά 1/3, ενώ στις λίστες υποψηφίων για τις ευρωεκλογές και επικρατείας, η συμμετοχή των γυναικών ήταν 50%. Στη δε κυβέρνηση, ως πρωθυπουργός, επέλεξα αρκετές γυναίκες σε αξιόλογα και σημαντικά χαρτοφυλάκια, αλλά και σε θέσεις ευθύνης. Γιατί πιστεύω στις γυναίκες, σε εσάς, τις αγωνίστριες, που για τόσες και τόσες γενιές είστε πάντα πρωτοπόρες, μαχητικές, διεκδικητικές, αποφασισμένες, αλλά και πάντα ευαίσθητες, πάντα έτοιμες να δεχθείτε, να στηρίξετε νέες ιδέες και αλλαγές, πάντα πρώτες σε ανατροπές και επαναστάσεις. Πιστεύω στην αξία σας, στη δύναμή σας. Η παρουσία σας, η συμμετοχή σας φέρνει ελπίδα και προοπτική για το μέλλον», συμπληρώνει ο κ. Παπανδρέου...
...Και ο πρωθυπουργός κλείνει το χαιρετισμό του με τη φράση του Ιταλού μαρξιστή διανοητή Αντόνιο Γκράμσι: «Το πιο επαναστατικό πράγμα στην πολιτική και στη ζωή, είναι να κάνει κανείς το αυτονόητο»....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: