Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Ενοπλοι διέλυσαν διαδήλωση στη πλατεία Ταχρίρ.

9 Μαρτίου 2011.
Αιγύπτιοι οπλισμένοι με μαχαίρια επιτέθηκαν σήμερα εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο, μεταδίδει το κρατικό δίκτυο τηλεοράσεως....
«...Εκατοντάδες άνθρωποι με μαχαίρια εισήλθαν στην πλατεία Ταχρίρ», ανακοίνωσε ο εκφωνητής, ενώ οι εικόνες προέβαλαν έναν έντονο πετροπόλεμο και πολυάριθμους διαδηλωτές να εκδιώκονται από την πλατεία, η οποία αποτέλεσε το προσκήνιο των κινητοποιήσεων, οι οποίες κατέληξαν στην απομάκρυνση του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία τον περασμένο μήνα.
...Παράλληλα, σήμερα, το νέο υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Ισάμ Σάραφ συνεδρίασε για πρώτη φορά, με κύρια θέματα τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της γαλήνης στους δρόμους της Αιγύπτου και την ανόρθωση της οικονομίας.
...Ο Σάραφ, που ανέλαβε την πρωθυπουργία μετά την εκκαθάριση των στοιχείων που είχαν θητεύσει επί Μουμπάρακ, είχε τονίσει τη Δευτέρα πως θα εργαζόταν για την ανόρθωση της αιγυπτιακής οικονομίας, η οποία βρίσκεται αποτελματωμένη έπειτα από τις μακρές κινητοποιήσεις και την πολιτική αναταραχή.
...Το υπουργικό συμβούλιο ανέστειλε την έκτακτη συνεδρίασή του από κοινού με το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε προγραμματισθεί για το απόγευμα, τόνισε στέλεχός του, χωρίς όμως να προσθέτει άλλες λεπτομέρειες....(AΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: