Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Μέτρα κατά της ανεργίας ζητά η ΓΣΕΕ από την κυβέρνηση..

9 Μαρτίου 2011.
Μέτρα τόνωσης και ανάπτυξης της απασχόλησης, καθώς και ενίσχυση των εισοδημάτων (μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων) για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ζητεί με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ σχολιάζοντας τα νέα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής το Δεκέμβριο του 2010 για την πορεία της ανεργίας..

...Η ΓΣΕΕ, τονίζει ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν την εφαρμογή μιας αναπτυξιακής οικονομικής πολιτικής στη χώρα μας και στην Ευρώπη, και καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός τελείως διαφορετικού μίγματος οικονομικής πολιτικής που θα εξασφαλίζει και θα διευρύνει τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και την έξοδο της χώρας απ' τις «δαγκάνες» του μνημονίου, την ύφεση και την κρίση.
..Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής το Δεκέμβριο του 2010 η ανεργία έφθασε το 14,8%. Οι άνεργοι αυξήθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009 κατά 4,6% (10,2%).

...Παράλληλα..
....Την επαναπροώθηση της μεταβατικής διάταξης για τη συνταξιοδότηση με 37ετία χωρίς όριο ηλικίας, καθώς και όσες άλλες είναι απαραίτητες για την άρση των αδικιών του ν. 3863/2010 ζητεί με επιστολή της προς τον αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη η ΓΣΕΕ.
...Η ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι στο σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, που είχε τεθεί υπόψη της Συνομοσπονδίας στα πλαίσια του δημόσιου διαλόγου, συμπεριλαμβάνονταν διατάξεις για την αποκατάσταση αδικιών που υφίστανται οι ασφαλισμένοι του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., με τον ασφαλιστικό νόμο 3863/2010 αλλά παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου αλλά δεν περιλαμβάνονταν διάταξη για τους ασφαλισμένους του ιδιωτικού τομέα, που προσδοκούσαν να κάνουν χρήση του δικαιώματος συνταξιοδότησης χωρίς όριο ηλικίας μετά από 37 έτη πραγματικής τους εργασίας, αλλά παγιδεύθηκαν στην ραγδαία αύξηση των ορίων ηλικίας από 1ης-1-2011 και την έλλειψη μεταβατικών διατάξεων.
...Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου, οι διατάξεις αυτές «έπεσαν θύμα» των μηνυμάτων δημοσιονομικής πειθαρχίας, ως παρεκκλίσεις στα συμφωνημένα με τους διεθνείς δανειστές μας».
...Τέλος, η Συνομοσπονδία επαναλαμβάνει την πάγια θέση της ότι «ο ν. 3863/2010 χρήζει ριζικής αναθεώρησης σε πολλές διατάξεις του, στη βάση των εναλλακτικών τρόπων και μεθόδων αποτελεσματικής αντιμετώπισης της μακροχρόνιας βιωσιμότητας και της κοινωνικής αποτελεσματικότητας του ασφαλιστικού συστήματος που έχει προτείνει η Γ.Σ.Ε.Ε»....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: