Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Δεν σχεδιάζει επέμβαση το ΝΑΤΟ στη Λιβύη .

9 Μαρτίου 2011.
Το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει να επέμβει στη Λιβύη, αλλά βρίσκεται σε ετοιμότητα για να ανταποκριθεί σε οποιεσδήποτε εξελίξεις, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του οργανισμού Άντερς Φο Ράσμουσεν...
«...Το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει να επέμβει στη Λιβύη, αλλά έχουμε ζητήσει από τον στρατό μας να κάνει προσεκτικά σχέδια για παν ενδεχόμενο», σημείωσε ο Ράσμουσεν σε δηλώσεις που έκανε στο βρετανικό δίκτυο Sky News...
«...Αν ζητηθεί και αν χρειαστεί μπορούμε να ανταποκριθούμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Υπάρχουν πολλά ευαίσθητα ζητήματα στην περιοχή όσον αφορά το τί μπορεί να θεωρηθεί ξένη στρατιωτική ανάμειξη», προσέθεσε.
«Αυτός είναι ο λόγος που οποιαδήποτε δράση θα πρέπει να στηριχθεί σε μια πολύ ευρεία διεθνή υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης από την περιοχή», σημείωσε.
«...Θέλω να υπογραμμίσω ότι η επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων θα ήταν μια περίπλοκη αποστολή και θα απαιτούσε επίσης μια νέα εντολή από τον ΟΗΕ», υπογράμμισε εξάλλου.
«...Η τρέχουσα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν δίνει άδεια για τη χρήση ενόπλων δυνάμεων», κατέληξε ο Ράσμουσεν....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: