Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ο Σκανδαλίδης παρουσίασε το "καλάθι αγροτικών προιόντων" στη Πάτρα.

10 Μαρτίου 2011.
«Η κρίση είναι ευκαιρία για να στραφούν οι Έλληνες στην γεωργία» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας χθες το βράδυ, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που έγινε στην Πάτρα, ενώ πρόσθεσε ότι οι Περιφέρειες πρέπει να σηκώσουν το βάρος της ανάπτυξης της γεωργικής παραγωγής σε τοπικό επίπεδο....***Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών του ΚΚΕ, ενάντια στην επίσκεψη Σκανδαλίδη στη Πάτρα, στη πλατεία των "Τριων Συμμάχων"


... Η συνεδρίαση είχε ως αποκλειστικό θέμα την δημιουργία και προώθηση του αγροτικού καλαθιού της Δυτικής Ελλάδος και όπως σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, το Επιχειρησιακό Σχέδιο για τα προϊόντα που θα ενταχθούν στο «καλάθι», θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την χρηματοδότηση και την θεσμική και οργανωτική στήριξη του υπουργείου. Στην συνέχεια τόνισε ότι το υπουργείο θα παράσχει την βοήθεια που χρειάζεται, ενώ οι Περιφέρειες θα αναλάβουν τις επιλογές των προϊόντων που πρέπει να καλλιεργηθούν, όπως επίσης την οργάνωση της προβολής και της προώθησης των προϊόντων. 
...Αναφερόμενος ο Κώστας Σκανδαλίδης στα χρηματοδοτικά εργαλεία τόνισε πως η «Αγροτική» Τράπεζα θα παραμείνει κρατική, αλλά επειδή, όπως είπε, λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα συσταθεί άλλος φορέας που θα δίνει δάνεια με μικρό επιτόκιο 2-2,5%. 
...Ακόμη ο Κώστας Σκανδαλίδης ανακοίνωσε ότι οι Περιφέρειες θα πρέπει να ετοιμάσουν προτάσεις αξιοποίησης χιλιάδων στρεμμάτων που ανήκουν στο υπουργείο, τα οποία όπως είπε, θα δοθούν με τα ανταλλάγματα που πρέπει σε αγρότες, ώστε και εκείνοι να επωφεληθούν, αλλά και εκτάσεις που βρίσκονται σε Ζώνες Υψηλής Παραγωγικότητας να αξιοποιηθούν. 
...Στην συνέχεια ανέφερε πως θα υπάρξει χρηματοδότηση για τα Σχέδια Βελτίωσης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων στη Δυτική Ελλάδα, με ποσό που θα φθάνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. 
...Επίσης ανακοίνωσε πως θα γίνει άμεσα η αποκέντρωση στη διαχείριση των αρδευτικών πόρων με μεταβίβαση των ΤΟΕΒ στους Δήμους και των ΓΟΕΒ στις Περιφέρειες, αφού προηγουμένως θα έχει αντιμετωπιστεί το θέμα των χρεών ενώ θα δοθούν πιστώσεις για την συντήρηση των δικτύων. 
...Πριν από την συνεδρίαση αγρότες του ΚΚΕ, από την Αχαΐα, αλλά και από άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο και πέταξαν προϊόντα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αγροτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Στην συνέχεια αντιπροσωπεία των αγροτών παρέδωσε στον Κώστα Σκανδαλίδη υπόμνημα με αιτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: