Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Εκδήλωση στους Μολάους για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η ιατρός κ. Παναγιωτοπούλου και
ο μουσικός Γιώργος Αποστολάκος
10 Μαρτίου 2010.

Επιτυχία σημείωσε προχθές η εκδήλωση του Μουσικοχορευτικού Ομίλου Μολάων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που πραγματοποιήθηκε στο lounge cafe-bar Moments στους Μολάους. Οι κυρίες που παρευρίσκονταν, απόλαυσαν τις μελωδίες του μουσικού κ. Γιώργου Αποστολάκου στο πιάνο και στην κιθάρα, ενώ η ιατρός και εκπαιδευόμενο μέλος της Εταιρίας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας  κ. Αικατερίνη Παναγιωτοπούλου έδωσε ομιλία με τίτλο "Γυναίκα, Μητερα, Σκληρά Εργαζόμενη - Ψάχνοντας για τη χρυσή τομή".
Περίληψη της ομιλίας της κ. Παναγιωτοπούλου

"Ψάχνοντας για τη χρυσή τομή".

Απο τοτε που η γυναικα βγήκε στην αγορά εργασίας ως ενεργο και ισότιμο μέλος έχει να αντιμετωπίσει μια πρόκληση. Να ανταποκριθεί σε όλους τους ρόλους που καλείται να παιξει με τον καλύτερο τρόπο που γνωρίζει.
Να είναι συντροφος, μητέρα, εργαζόμενη.
Συζητώντας με οικογενειακούς θεραπευτές όλοι συμφωνουν σε ένα πράγμα.
Απο τότε που η γυναίκα βγήκε στην αγορά εργασίας η δομή της οικογένειας άλλαξε.Οι προτεραιότητές της άλλαξαν.
Οταν ο μέσος όρος εργασίας της είναι 40 και 36 αντιστοιχα οι ώρες που περάει μέσα στο σπίτι ανα εβδομάδα, μπορούμε με ασφάλεια να πουμε οτι η οικογένεια για εκείνη, έχει περάσει σε δευτερη μοίρα.
Στο θεραπευτικό πλαίσιο υπάρχουν ορισμενες τεχνικες οι οποίες αν δουλευτούν σωστά, ενισχύονται οι δεσμοι της οικογένειας οπως λ.χ το Οικογενειακό Συμβούλιο.
Όσον αφορά τα παιδιά η μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον τους είναι η διάθεση ποιοτικου χρόνου μαζί τους!
Μέσα σ'αυτούς τους φρενηρεις ρυθμούς -εφόσον έτσι εχουμε διαμορφώσει τις ζωές μας- η πιο σοβαρή υποχρέωση μας ως γυναίκες - μητέρες είναι να ενισχύσουμε τον οικογενειακό θεσμό ώστε αρρηκτος και δυνατός να μπορεί ν' αντέχει οποιοδήποτε χτύπημα ή κρίση που μπορεί να χτυπήσει την πόρτα.
Πρέπει να βρούμε τη δύναμη και το χρόνο να κάνουμε την οικογένειά μας ένα ασφαλές μέρος στο οποίο θα ανατρεχουν τα μέλη της όποτε αυτό είναι αναγκαίο.
Μια κοινωνία με δυνατές οικογένειες θα βγάλει δυνατά παιδιά ικανά να ανατρέψουν οποιοδήποτε αρνητικό σκηνικό προκύπτει σε προσωπικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: