Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Δρούτσας : Ο Καντάφι να φύγει από την εξουσία.

11 Mαρτίου 2011.
Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό δίκτυο του BBC, μίλησε για το καθαρό μήνυμα της Αθήνας χτες προς τον Λίβυο απεσταλμένο, προκειμένου «να τερματιστεί άμεσα η βία» καθώς και για την ανάγκη λήψης μέτρων από την ΕΕ και τη διεθνή κοινότητα κατά του καθεστώτος Καντάφι. Τόνισε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει διάλογος με τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις, αλλά θεώρησε «πρόωρη» την αναγνώρισή τους....

...Το θέμα της Λιβύης και της Βορείου Αφρικής, το οποίο απασχόλησε τη (χθεσινή) έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, θα βρεθεί και αύριο στο τραπέζι των συνομιλιών του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών στη Βουδαπέστη, ενώ το ίδιο θέμα θα συζητηθεί και στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ σήμερα το πρωί.
...Ο κ. Δρούτσας, ο οποίος συνοδεύει τον πρωθυπουργό στη σύνοδο κορυφής και συμμετέχει στις υπουργικές συνόδους, σε δήλωσή του στην εκπομπή Today του Radio 4, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του απεσταλμένου της Λιβύης στην Αθήνα που έγινε κατόπιν συνεννόησης με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ Κάθριν Άστον, με σκοπό αφενός να μάθουμε τις προθέσεις του καθεστώτος Καντάφι και αφετέρου να στείλουμε ένα πολύ καθαρό μήνυμα, ότι η βία πρέπει να σταματήσει αμέσως και η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας να γίνει σεβαστή.
«...Από την επίσκεψη του Λίβυου απεσταλμένου λίγο-πολύ ακούσαμε αυτά που λέει ο συνταγματάρχης Καντάφι στις επίσημες δηλώσεις του», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι ο Λίβυος απεσταλμένος δεν επισκέφθηκε μόνον την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες της Μεσογείου.
«...Υπάρχουν ενδείξεις -σημείωσε- ότι το καθεστώς της Λιβύης έχει τη βούληση να συνομιλήσει με την άλλη πλευρά, αλλά εμείς ως ΕΕ και διεθνής κοινότητα πρέπει να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε όλοι να καταλάβουν και το καθεστώς Καντάφι να κατανοήσει ότι η βία πρέπει να σταματήσει αμέσως».
...Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, σημείωσε, αυτή τη στιγμή ορισμένα μέτρα είναι αναγκαία ώστε ο Καντάφι και το καθεστώς του να καταλάβουν ότι πρέπει να εγκαταλείψουν την εξουσία.
...Εξέφρασε επιφύλαξη για τη αναγνώριση των δυνάμεων που κατέχουν τη Βεγγάζη, λέγοντας ότι είναι λίγο νωρίς για ένα τέτοιο μέτρο, διευκρινίζοντας ότι πρέπει να δούμε πρώτα ποιοι είναι αυτοί. «Πρέπει να έχουμε επαφές μαζί τους, άμεσα ως ΕΕ να κάνουμε διάλογο μαζί τους, να τους γνωρίσουμε καλύτερα και στη συνέχεια να κάνουμε τα αναγκαία βήματα».
...Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν σήμερα στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, κατέληξε ο κ. Δρούτσας, είναι να υπάρξουν απ' ευθείας επαφές με τους αντικαθεστωτικούς προκειμένου να δούμε πώς ακριβώς έχει η κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: