Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Γιούνκερ : Η Ελλάδα είναι πολύ φερέγγυα.

11 Mαρτίου 2011.
Δεν υπάρχει λόγος αμφισβήτησης της φερεγγυότητας της Ελλάδας, ανέφερε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, παρέχοντας «ψήφο εμπιστοσύνης» προς την ελληνική κυβέρνηση, λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξη της ημερινής κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.
...
...«Δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω για την ικανότητα της Ελλάδας να συνεχίσει να καταβάλλει τις υποχρεώσεις της», δήλωσε ο Γιούνκερ προς τον Τύπο, προσερχόμενος στο χώρο της Συνόδου Κορυφής.
...Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε παράλληλα ότι η Ελλάδα έχει εξασφαλισμένη οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
...Σύμφωνα με πηγές στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρομπέι θα παρουσιάσει σήμερα στους ηγέτες της Ευρωζώνης δύο ξεχωριστά κείμενα για τα δύο σκέλη της συνολικής απάντησης στην κρίση δημοσίου χρέους.
...Ο κ. Ρομπέι – κατά τις ίδιες πηγές - θα συμπεριλάβει στις προτάσεις του και τα αιτήματα της Ελλάδας για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και της Ελλάδας και της Ιρλανδίας για μείωση του επιτοκίου δανεισμού.
...Κατά τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις και πληροφορίες, στη σύνοδο της Ευρωζώνης αναμένεται συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών για το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας», δηλαδή στο ένα σκέλος της συνολικής απάντησης στην κρίση δημοσίου χρέους.
...Όσον αφορά το άλλο σκέλος, οι αλλαγές στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας θα συζητηθούν σήμερα, όπως και τα αιτήματα της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: