Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Μαλιά-κουβάρια οι "φίλοι" του Σαμαρά στην Ε.Ε.

7 Μαρτίου 2011.
Χωρίς ομοφωνία, αλλά με ευρεία συναίνεση...(sic...)..., υιοθετήθηκαν τα συμπεράσματα πέντε σημείων της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ελσίνκι, λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης, επισημαίνει άρθρο που δημοσιεύει η κοινοτική ιστοσελίδα EUobserver.
......Συγκεκριμένα, στο άρθρο σημειώνεται ότι ο οικοδεσπότης της Συνόδου και υπουργός οικονομικών της Φιλανδίας, Γιούρκι Κατάινεν, παραδέχτηκε, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου, ότι σε γενικές γραμμές δεν υπήρξε ομοφωνία, αλλά διαπιστώθηκε «ευρεία συναίνεση» επί των θεμάτων που συζητήθηκαν.
...Όπως αναφέρει το EUobserver, οι ηγέτες του ΕΛΚ συμφώνησαν επί της αρχής ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πρέπει να ενισχυθεί, ώστε να μπορεί να δανείζει έως και 440 δισεκ. ευρώ. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο θα απασχολήσει, τόσο τη Σύνοδο Κορυφής των χωρών του ευρώ, στις 11 Μαρτίου, όσο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 24ης και 25ης Μαρτίου, σημειώνει το EUobserver.
Επιπλέον, οι ηγέτες του ΕΛΚ συμφώνησαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη τα κράτη-μέλη της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τη σκλήρυνση των δημοσιονομικών κανόνων στην ΕΕ, από τις αρχές του 2012.
...Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, τη συζήτηση για το λεγόμενο «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» που πρότεινε η Γαλλο-Γερμανική πλευρά, οι ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίστηκαν διχασμένοι, παρατηρεί το άρθρο του EUobserver.
...Σημειώνεται, επίσης, ότι στα συμπεράσματα της Συνόδου, οι ηγέτες του ΕΛΚ δεν διευκρινίζουν αν υποστηρίζουν επίμαχες προτάσεις, όπως π.χ. το φρένο στα εθνικά χρέη, τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού τομέα, ή την κατάργηση της ΑΤΑ στους μισθούς.

...Εξάλλου, σημειώνεται ότι οι ηγέτες του ΕΛΚ καλωσόρισαν τον κεντροδεξιό εντολοδόχο πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Έντι Κένι, χωρίς ωστόσο να υποδεχτούν με ιδιαίτερη θέρμη την έκκλησή του για άμεση μείωση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας του. Οι ηγέτες του ΕΛΚ στα συμπεράσματά τους αναφέρουν ότι τάσσονται υπέρ μιας «περιοδικής επανεξέτασης» της βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, κάτι ο οποίο μπορεί να οδηγήσει σε τροποποίηση των υφισταμένων συμφωνιών.
...Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το ΕΛΚ, σημειώνεται ότι «στο κείμενο πέντε σημείων» που υιοθέτησαν οι ηγέτες του ΕΛΚ στο Ελσίνκι, ζητούν να εξευρεθεί «μία συνολική στρατηγική, η οποία θα διασφαλίζει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση της απασχόλησης στην Ευρώπη», ενώ παράλληλα συμφωνούν ότι θα προωθήσουν το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας».
...Ο Πρόεδρος του ΕΛΚ, Βίλφριντ Μάρτενς αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στο κείμενο πέντε σημείων που υιοθετήσαμε υπογραμμίζουμε τη σημασία ενός συμφώνου ανταγωνιστικότητας το οποίο θα τονώσει την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη. Με τις κατάλληλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και με τη δημοσιονομική προσαρμογή μπορούμε να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας».
...Στο ΕΛΚ συμμετέχουν 15 ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Έντα Κένι. Στη Σύνοδο του ΕΛΚ παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπόϊ....(ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: