Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Ο Τσίπρας θέλει να δει νεκρό μετανάστη-απεργό πείνας.

4 Μαρτίου 2011.
Το ζήτημα των μεταναστών-απεργών πείνας του μεγάρου «Υπατία» επανήλθε και σήμερα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, με πρώτο τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη να ζητεί από την κυβέρνηση να μην επαναλάβει τη χθεσινοβραδινή εικόνα της αντιδικίας δύο κορυφαίων υπουργών......Επισήμανε ότι χθες έθεσε ένα θέμα στον υπουργό Άμυνας για τους μετανάστες- απεργούς πείνας, ύστερα από πληροφορίες ότι «...κάποιοι από αυτούς ζητούν να φάνε, αλλά οι «ομάδες αλληλεγγύης» δεν τους αφήνουν γιατί ψάχνουν θύμα, θέλουν νεκρό...».
...Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι μετά την απάντηση του κ. Βενιζέλου, χθες το βράδυ, ο υπουργός Εσωτερικών «βγήκε βρίζοντας και καθυβρίζοντας», ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκρινε ότι αυτά θα έπρεπε να λυθούν κατ’ ιδίαν, αντί «να τσακώνεστε δημοσίως και να τραυματίζετε την εικόνα της κυβέρνησης στην ελληνική κοινωνία»...
...Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος στη συνέχεια απάντησε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη -που επανέλαβε τα περί ενός νεκρού που επιθυμούν «αλληλέγγυοι» στον αγώνα των μεταναστών-, δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτή την εικασία, ερωτώντας από πού υπάρχει η πληροφορία αυτή.
...Αντιθέτως, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση με πρωτοβουλίες και προσπάθειες του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και της υφυπουργού Άννας Νταλάρα προσπαθούν να βρουν μια λύση.

...Επανέλαβε ότι η παρουσία των μεταναστών δεν συνιστά κατάληψη, για να συλληφθούν από την αστυνομία, αλλά κατάσταση οικογενειακού ασύλου, αφού φιλοξενούνται σε συγκεκριμένο χώρο, ενώ αίτημά τους δεν είναι η παροχή ασύλου στη χώρα, για να είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά άδεια διαμονής, κάτι που δεν νοείται, ως μαζική νομιμοποίηση και δεν πρόκειται να γίνει.
...Ο ερωτών βουλευτής Θανάσης Πλεύρης αναφέρθηκε στο ρόλο διαφόρων οργανώσεων, που είτε ως κίνημα «δεν πληρώνω», είτε με τις καταλήψεις προσπαθούν να περάσουν τις δικές τους αντιλήψεις, δημιουργώντας μία ανομία και προσπαθώντας να επιβάλλουν παράνομες θέσεις.
...Ο υπουργός απάντησε ότι για το θέμα των 237 μεταναστών υπάρχει μεγάλη πολιτική εκμετάλλευση από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, ενώ «κάποιοι εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο αγώνα που κάνουν και ταυτόχρονα τους καθοδηγούν να αρνούνται την επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές».
...Ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι δεν ενδιαφέρουν την Αστυνομία τα φρονήματα των πολιτών και οι πολιτικές συμπεριφορές των «ομάδων», αρκεί να μην οδηγούν σε έκνομες ενέργειες.
...Ο κ. Θανάσης Πλεύρης, ανταπαντώντας, επανέλαβε ότι «υπάρχει προσπάθεια πρόκλησης γενικευμένης έξαρσης στην ελληνική κοινωνία», ενώ υπογράμμισε για το θέμα των μεταναστών ότι «η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να υποχωρήσει εκβιαζόμενη».
...Ο υπουργός έκλεισε μιλώντας για ευαισθησία και σεβασμό στον αγώνα των μεταναστών και επανέλαβε την πρόταση για καταγραφή και ταυτοποίησή τους από την Αστυνομία και δέσμευση για «μη απομάκρυνση για έξι μήνες»....
«Αν δεν το αποδεχθούν, θα εφαρμοστεί ο νόμος», είπε.
...

Δεν υπάρχουν σχόλια: