Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

"Οχι" στις κατά συρροήν νομιμοποιήσεις μεταναστών.

4 Μαρτίου 2011.
Σε εξέλιξη βρίσκεται συνέλευση των μεταναστών-απεργών πείνας που φιλοξενούνται στο κτίριο "Υπατία", προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα αποδεχθούν ή θα απορρίψουν την πρόταση της κυβέρνησης για ένταξή τους στο καθεστώς ανοχής...
Η συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Υγείας με εκπροσώπους των μεταναστών απεργών πείνας ολοκληρώθηκε πριν λίγο, χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία....
...Από την κυβέρνηση προτάθηκε στους απεργούς πείνας να ενταχθούν στο καθεστώς ανοχής, το οποίο προβλέπεται από το νόμο για το πολιτικό άσυλο. Σύμφωνα με το νόμο, το υπό ανοχή καθεστώς χορηγείται σε παρανόμους μετανάστες όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι όπως τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω απεργοί πείνας. Συνιστά αναστολή απέλασης για έξι μήνες. 
...Η αναβολή απέλασης μπορεί να ανανεωθεί για εύλογο χρονικό διάστημα, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Επίσης, το υπό ανοχή καθεστώς προβλέπει δυνατότητα νόμιμης εργασίας για όσο καιρό παραμένει ο αλλοδαπός στη χώρα. Ομως, για την εφαρμογή του νόμου και κατά συνέπεια των συγκεκριμένων διάταξεων -οι οποίες προστέθηκαν στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής οδηγίας για τις Επιστροφές- απαιτείται η έκδοση προεδρικού διατάγματος, το οποίο εκκρεμεί. 
...Από την πλευρά της κυβέρνησης, διαβεβαιώθηκε δια στόματος του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου ότι "το θέμα της ανθρώπινης ζωής δεν αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής και πάνω σε αυτή τη συμφωνία θα βαδίσουμε για την επίλυση του προβλήματος". 
...Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι αποτελεί θετικό βήμα για την κυβέρνηση το γεγονός ότι "είχαμε επικοινωνία για να ξεκαθαρίσουμε αυτά που λέμε από την πρώτη ημέρα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τα περιθώρια του νόμου. Δεν μπορεί να προχωρήσει σε μαζική νομιμοποίηση μεταναστών. Οι απεργοί υπέβαλαν τις προτάσεις τους. Θα τις μελετήσουμε. Εξηγήσαμε τα όρια που μπορούμε να κινηθούμε. Η πρότασή μας διαφοροποιεί τις συνθήκες που ζουν και εργάζονται στη χώρα. Το αποτέλεσμα θα είναι θετικό εάν σταματήσουν την απεργία πείνας". Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε κι αυτός από την πλευρά του ότι "τίποτα δεν είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή". 
...Από τους απεργούς πείνας ζητήθηκε χορήγηση ανθρωπιστικού καθεστώτος, πρόταση που απορρίφθηκε. Σύμφωνα με το νόμο, το ανθρωπιστικό καθεστώς χορηγείται σε αλλοδαπούς που είχαν στο παρελθόν άδεια παραμονής ή αποδείκνυεται ότι ζουν στη χώρα ως παράνομοι για 12 χρόνια. 
...Στη συνάντηση, που έγινε στο κτίριο της ΓΣΕΕ, συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης με τους γενικούς γραμματείς κ. Στεφάνου και Τάκη, ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος και ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πρέσβης κ. Αμοιρίδης. 
...Από την πλευρά των απεργών παραβρέθηκαν οι δικηγόροι κ. Ι. Κούρτοβικ και Β. Παπαδόπουλος, ο εκπρόσωπος των απεργών πείνας κ. Α. Χάτζι και τρεις απεργοί πείνας. Συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γ. Παναγόπουλο....

Δεν υπάρχουν σχόλια: