Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Στήριξη Ράσμουσεν στον Γ. Παπανδρέου.

4 Μαρτίου 2011.
Στην παρουσίαση ενός εναλλακτικού σχεδίου και προοδευτικού πλάνου για την οικονομική ανάκαμψη και δημοσιονομική εξυγίανση της Ευρώπης παρουσίασε απόψε στο Ζάππειο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Πολ Ράσμουσεν, ο οποίος προσέφερε τη στήριξή του στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ενώ άσκησε κριτική στη «συντηρητική» ηγεσία της Ευρώπης.
...***Εν τω μεταξύ...
...Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχωρούν αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Πολ Ράσμουσεν στο Ζάππειο. Οι δύο πολιτικοί τόνισαν τη σημασία της Ευρώπης και τις δυνατότητες που έχει για να βγει από την κρίση, αλλά και να βοηθήσει τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με αλλαγή πολιτικής.
...Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως «η Ευρώπη έχει ρόλο και μπορεί», προκειμένου να πετύχει μία αλλαγή στην πολιτική της. Ο κ. Ράσμουσεν εξήρε τον Έλληνα πρωθυπουργό και την πολιτική που ακολουθεί για να βγει η χώρα από την κρίση και συμπλήρωσε πως έχει τρία μηνύματα να στείλει: «Το πρώτο μήνυμα είναι μην κατηγορείται την Ευρώπη για όσα συμβαίνουν, αλλά να κατηγορήσετε την συντηρητική Ευρώπη» και υπογράμμισε πως υπάρχει μήνυμα ελπίδας γι’ αυτό και όλα μπορούν να αλλάξουν για την Ευρώπη και την ελληνική οικονομία.
...Το δεύτερο μήνυμα του κ. Ράσμουσεν είναι το εναλλακτικό δημοσιονομικό σχέδιο που θα παρουσιάσει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα για την οικονομία, την ανάκαμψη και τη δημοσιονομική εξυγίανση. Ο Δανός πολιτικός τόνισε πως πρόκειται για ένα προοδευτικό πλάνο για την Ευρώπη, ώστε να βγει από την κρίση και υπογράμμισε πως «μετά από πέντε χρόνια η διαφορά του δικού μας δρόμου με αυτό του Μέρκελ – Σαρκοζί θα είναι 8 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας. Η ανεργία με την οικονομική πολιτική της συντηρητική ηγεσίας θα είναι ανεργία πάνω από 10%, ενώ με τη δική μας πολιτική θα δημιουργηθούν πάνω από 8 εκατ. νέες θέσεις εργασίας».
...Τέλος για το τρίτο μήνυμα, ο κ. Ράσμουσεν απευθύνθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απευθύνοντας έκκληση να λάβει τολμηρότερες αποφάσεις και ζήτησε να υπάρξουν αλλαγές στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. 
«Η Ελλάδα υπέφερε τόσο καιρό και ζήτησε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός να είναι τόσο ευρύς ώστε να ηρεμήσει». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί επίσης και στα ευρωομόλογα υποστηρίζοντας πως «είναι προς όφελος όλων μας. Είναι το δεύτερο στοιχείο που θα ηρεμήσει την αγορά» . τέλος, ο κ. Ράσμουσεν ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να μειωθεί το επιτόκιο δανεισμού προς την Ελλάδα. Να είναι κάτω από το 5%».

Δεν υπάρχουν σχόλια: