Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

6.000 οι νεκροί στη Λιβύη !

2 Μαρτίου 2011.
Σε 6.000 ανέρχονται οι νεκροί της καταστολής της εξέγερσης στη Λιβύη κατά του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, εκ των οποίων οι 3.000 βρίσκονται μόνον στην Τρίπολη, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Λιβυκής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Άλι Ζεϊντάν....
«...Ο αριθμός των θυμάτων για όλη τη χώρα είναι 6.000, εκ των οποίων οι 3.000 στην Τρίπολη, 2.000 στη Βεγγάζη και 1.000 σε άλλες πόλεις», όπως η Ζαουίγια ή η Ζεντέν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Ενώσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (FIDH) στο Παρίσι.
...Ο Ζεϊντάν σημείωσε ότι ο απολογισμός αυτός, ο οποίος είναι πολύ πιο αυξημένος από αυτούς που γίνονταν γνωστοί μέχρι στιγμής, μπορεί να είναι ακόμη πιο υψηλός. «Αυτός (ο απολογισμός) είναι βάσει των στοιχείων που διαθέτουμε, όμως μπορεί να είναι υψηλότερος», σημείωσε.
...Παράλληλα το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε σήμερα επικαλούμενο τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Λιβύης Άμπντελ Φάταχ Γιούνες αλ Αμπίντι ότι οι αντικαθεστωτικοί ανέκτησαν τον έλεγχο του αεροδρομίου της Μπρέγκα, στην ανατολική Λιβύη.
...Ο Αμπίντι, ο οποίος έχει παραιτηθεί και ενταχθεί στις τάξεις των αντικαθεστωτικών που θέλουν την απομάκρυνση του Καντάφι από την εξουσία, κάλεσε τις ειδικές δυνάμεις να ενταχθούν κι αυτές στις τάξεις των εξεγερμένων στη Λιβύη, προσέθεσε το Αλ Αραμπίγια, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

...Σχεδόν δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις συγκρούσεις στη Μπρέγκα, όπου οι δυνάμεις του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι εξαπέλυσαν σήμερα αντεπίθεση, σύμφωνα με εκπρόσωπο των εξεγερμένων στη Βεγγάζη, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να δώσει στη δημοσιότητα έναν ακριβή αριθμό των νεκρών.
«...Ακούσαμε απολογισμούς για 10 ως 15 νεκρούς, αλλά ακόμη δεν είμαστε σε θέση να κάνουν έναν ακριβή απολογισμό» για τη Μπρέγκα, σημείωσε ο Μουστάφα Γεριάνι.
«...Προσπάθησαν να ξαναπάρουν τον έλεγχο της Μπρέγκα και αυτό κατέληξε σε αποτυχία. Τους εκδιώξαμε, η μάχη τελείωσε», υπογράμμισε επίσης.
...Στην πόλη αυτή ακούστηκε εξάλλου σήμερα το απόγευμα μια ισχυρή έκρηξη, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου. Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν λίγο αργότερα ότι πέρασε πάνω από την πόλη ένα καταδιωκτικό. Η έκρηξη έγινε αισθητή κοντά στο πανεπιστήμιο της πόλης αυτής στην ανατολική Λιβύη, στο οποίο είχαν περιχαρακωθεί οι δυνάμεις του λίβυου ηγέτη, σύμφωνα με τους εξεγερμένους.
...Παράλληλα αξιωματούχος της Διώρυγας του Σουέζ ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία από τα οποία μπορούν να εξαπολυθούν αμφίβιες επιθέσεις, το USS Kearsarge και USS Ponce, διήλθαν σήμερα από τη Διώρυγα και εισήλθαν στη Μεσόγειο.
...Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι μετακινούν πλοία και αεροσκάφη τους εγγύτερα στη Λιβύη. Το USS Kearsarge μπορεί να μεταφέρει 2.000 πεζοναύτες.

***Ο πρώην υπουργός θα προεδρεύει του Εθνικού Συμβουλίου στη Βεγγάζη...

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Λιβύης Μουσταφά Μοχάμαντ Αμπντελτζαλίλ θα προεδρεύει του 30μελούς Εθνικού Συμβουλίου που συστάθηκε από διαφωνούντες οι οποίοι ελέγχουν το ανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοινώθηκε σήμερα από τον εκπρόσωπό του.
«Του 30μελούς Εθνικού Συμβουλίου θα προεδρεύει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης» ανέφερε ο Αμπντέλ Χαφίζ Γόκα σε συνέντευξη Τύπου στη Βεγγάζη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης που βρίσκεται χίλια χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας.
Ο κ. Αμπντελτζαλίλ σε τηλεοπτική εμφάνισή του το Σάββατο στο αραβικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα δήλωσε ότι θα σχηματιστεί μια μεταβατική κυβέρνηση που θα κυβερνά τη χώρα πριν τη διεξαγωγή εκλογών.
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης παραιτήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου» διαμαρτυρόμενος για τα αιματηρά γεγονότα και τη χρήση δυσανάλογης βίας κατά των εξεγερμένων πολιτών» όπως γράφει η λιβυκή εφημερίδα Quiryna....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: