Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Μειώνεται η χρηματοδότηση των κομμάτων.

2 Μαρτίου 2011.
Μείωση τουλάχιστον 20% στη χρηματοδότηση των κομμάτων, με δεδομένες τις περικοπές που έχουν γίνει ευρύτερα στο δημόσιο σε μισθούς και συντάξεις, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, συμπληρώνοντας ότι μετά την κοινή απόφαση με το υπουργείο Οικονομικών, πρώτη φορά στην πραγματικότητα δόθηκε ένα μέρος της ετήσιας χρηματοδότησης στα πολιτικά κόμματα....
...Και αυτό διότι, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, «βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Εσωτερικών, μέσα από την οποία και αφού προηγηθεί εντατικός διάλογος μέσα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, θα προχωρήσουμε σε μία ριζική αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων και οτιδήποτε σχετικό αφορά τη διαχείριση των οικονομικών των κομμάτων από τα ίδια τα κόμματα, αλλά και τον έλεγχο προς αυτά».
...Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε δε ότι «η περικοπή αυτή της κρατικής χρηματοδότησης δεν θα είναι μόνο άπαξ. Θα έχει μια πρώτη φάση στην οποία θα εξελιχθεί, και όπως σας είπα θα είναι του επιπέδου 20%, ίσως και λίγο παραπάνω, αλλά βεβαίως θα εξελιχθεί και από χρονιά σε χρονιά».
...Αναφερόμενος στο θέμα του υπερδανεισμού των κομμάτων τόνισε ότι «δεν είναι πρόθεσή μας να αναλάβει το κράτος την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος».
...Επανέλαβε ότι θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές τόσο στην επιτροπή που θα ελέγχει τα οικονομικά των κομμάτων και το πόθεν έσχες των πολιτικών, αλλά και στη διαδικασία, και κυρίως στην προσπάθεια να εγκατασταθούν κανόνες διαφάνειας, «διότι πάνω από όλα και πριν από όλους, αυτό το έχουν ανάγκη τα ίδια τα κόμματα» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Τα οποία πρέπει πράγματι να περάσουν σε μια νέα εποχή όπου να θεωρείται αδιαμφισβήτητη, διαφανέστατη και απολύτως χρηστή η διαχείριση χρημάτων, που στο τέλος - τέλος προέρχονται από τον Έλληνα φορολογούμενο».
...Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ακόμη ότι «δεν μπορεί άλλο να αφήσουμε το πολιτικό σύστημα να κατηγορείται για αδιαφάνεια», ενώ τόνισε για μία ακόμη φορά ότι «θα περάσουμε στην πλήρη ονομαστικοποίηση των πηγών χρηματοδότησης των κομμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: