Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ερώτηση Γρ. Αποστολάκου για τη μείωση του ποσοστού επιδότησης από τον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004.

4 Μαρτίου 2011.

Ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη σχετικά με τη φημολογούμενη μείωση στο ποσοστό επιδότησης των επενδυτικών προτάσεων του Αναπτυξιακού Νομού 3299/2004.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :



Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η πληροφορία πως το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προσανατολίζεται στη μείωση του ποσοστού ενίσχυσης κατά 10%, των επενδυτών που είχαν υποβάλλει προτάσεις στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004.
Μέσα στο κλίμα αυτό, Επιμελητήρια πυρόπληκτων περιοχών, όπως του νομού Λακωνίας, καταθέτουν την αγωνία και την αντίθεσή τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Εάν τελικά υλοποιηθεί μία τέτοια απόφαση, καταρχήν αναιρείται η ένταξη των περιοχών αυτών στην 1η Κατηγορία του Αναπτυξιακού Νόμου (ποσοστό ενίσχυσης 60%) που είχε θεσμοθετηθεί ως αντιστάθμισμα για τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.
Επιπλέον και μολονότι έχουν παρέλθει ακόμη και δυόμιση χρόνια από την κατάθεση των επενδυτικών προτάσεων για την επιδότησή τους σύμφωνα με τις διατάξεις του συγκεκριμένου Νόμου, φέρεται σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το αρμόδιο Υπουργείο να σκέφτονται την αναδρομική απένταξη των προτάσεων από τη συγκεκριμένη 1η Κατηγορία και την ενίσχυσή τους κατά 10% λιγότερο.  
Εύλογες λοιπόν, είναι η αγανάκτηση και η αντίθεση των παραγωγικών φορέων, οι οποίοι αναρωτιούνται για ποιους λόγους επενδυτικές προτάσεις που υπεβλήθησαν στις διατάξεις του ίδιου Νόμου, αντιμετωπίζονται διαφορετικά και άνισα. Δικαιολογημένα καταθέτουν την αγωνία τους αν θα είναι βιώσιμες πλέον οι προτάσεις, αφού θα επιδοτηθούν με χαμηλότερο ποσοστό. Όπως επίσης, εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους για την αναξιοπιστία και την αφερεγγυότητα που θα εμφανίσει η πολιτεία σε μία τέτοια περίπτωση, καθώς και την απογοήτευσή τους γιατί επί δύο και πλέον χρόνια δεν έχουν ακόμη τελεσφορήσει οι διαδικασίες αξιολόγησης και επιδότησης αρκετών επενδυτικών προτάσεων. Προτάσεις, που αν υλοποιηθούν οι φημολογούμενες κυβερνητικές προθέσεις, θα τεθούν εν αμφιβόλω, με άμεσες και αρνητικότητες επιπτώσεις στις τοπικές και στην εθνική οικονομία.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός,

1.    Ισχύει η πληροφορία πως το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προσανατολίζεται στη μείωση του ποσοστού ενίσχυσης κατά 10% (από 60% σε 50%), των επενδυτών από πυρόπληκτες περιοχές όπως ο Νομός Λακωνίας, που έχουν υποβάλλει προτάσεις στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004;
2.    Για ποιους λόγους καθυστερεί επί δύο και πλέον χρόνια η αξιολόγηση των συγκεκριμένων επενδυτικών προτάσεων;
3.    Ποια είναι η χρονική προθεσμία εντός της οποίας θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αξιολόγησης και επιδότησης των προτάσεων αυτών;

Δεν υπάρχουν σχόλια: