Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ελεύθεροι οι 2 Ελληνοκύπριοι που συνελήφθησαν στα κατεχόμενα.

14 Μαρτίου 2011.
Ελεύθεροι αφέθηκαν και επέστρεψαν στις ελεύθερες περιοχές οι Γιαννάκης Μάτσης και Λοΐζος Αυξεντίου, αφού ψευδοδικαστήριο τους επέβαλε πρόστιμο 200 τουρκικών λιρών (€90) για είσοδο σε στρατιωτική περιοχή στην κατεχόμενη Αμμόχωστο...
...Ο Γιαννάκης Μάτσης, τέως ευρωβουλευτής και ο Λοΐζος Αυξεντίου συνελήφθησαν από τις κατοχικές αρχές το περασμένο Σάββατο όταν μπήκαν σε εκκλησία στην περιφραγμένη περιοχή Αμμοχώστου για να διαπιστώσουν την έκταση της καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς.
...Ο κ. Μάτσης δήλωσε σε Τουρκοκύπριος και Ελληνοκύπριους δημοσιογράφους, ύστερα από την καταδίκη και την επιβολή προστίμου, ότι οι δύο κοινότητες πρέπει να μονοιάσουν και να βρουν μια λύση που να απαλλάσσει την Κύπρο από την τουρκική κατοχή....«Είναι η κατοχή που προκαλεί όλα τα προβλήματα στην Κύπρο», είπε ο κ. Μάτσης.
...Τουρκοκυπριακές εθνικιστικές εφημερίδες επεσήμαναν το γεγονός ότι οι δύο καταδικασθέντες είναι «εοκατζήδες», δηλαδή μέλη της ΕΟΚΑ, που αγωνίστηκε εναντίον της αποικιακής κατοχής.
...Ο Γιαννάκης Μάτσης, που διετέλεσε πολιτικός κρατούμενος για τη δράση του στον αντιαποικιακό αγώνα, είναι αδελφός του ήρωα Κυριάκου Μάτση, που σκοτώθηκε μέσα στο κρησφύγετό του σε μάχη με Άγγλους στρατιώτες. Ο Λοΐζος Αυξεντίου είναι ανιψιός του υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, που επίσης σκοτώθηκε σε μάχη με τους Άγγλους στην επική μάχη του Μαχαιρά.(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: