Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

"Aναγκαία η αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου"

14 Μαρτίου 2011.
Εκ των ουκ άνευ είναι η προσπάθεια αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5 και τόνισε ότι, εδώ και καιρό, κάθε υπουργείο καταγράφει την περιουσία του και τι μπορεί να αξιοποιηθεί....
«...Στο υπουργείο Πολιτισμού, όπου βρίσκομαι, παρ' ότι αρμοδιότητά μου είναι τα ΜΜΕ, υπάρχουν τα τουριστικά και Ολυμπιακά ακίνητα και σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ, υπάρχουν πολλά ακίνητα που για πολλά χρόνια λιμνάζουν και παραμένουν αναξιοποίητα. Επομένως, η κατεύθυνση που δόθηκε από την πλευρά της ΕΕ είναι ότι, από τη στιγμή που τα έσοδά μας δεν μπορούν να είναι αυτά που πρέπει να είναι, δεν μπορεί παρά να πρέπει να τα συμπληρώσουμε από κάπου αλλού. Κι αυτό είναι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας - κατά πόσο θα επιτευχθούν τα 50 δισ. κάτι που αμφισβητείται από πολλούς, μπορεί και να είναι έτσι. Να μη φτάσουμε, δηλαδή, τα 50 δισ. Αλλά ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε τη λιμνάζουσα περιουσία, αυτό είναι εκ των ουκ άνευ».
...Σε ό,τι αφορά στους χειρισμούς του πρωθυπουργού και τον συντονισμό της κυβέρνησης, ο Τ. Χυτήρης σημείωσε:

«Ο νυν πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υποτιμήθηκε πάρα πολύ από τους αντιπάλους του και τους δημοσιογράφους. Και αυτόν τον ένα χρόνο απέδειξε ότι έχει και θέληση και αποφασιστικότητα και δυνατότητα, όσο κανένας άλλος Έλληνας πρωθυπουργός, να κινείται σαν ψάρι μέσα στο νερό όσον αφορά στο διεθνή χώρο και τον ευρωπαϊκό χώρο και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευθεί η χώρα μας. Το ότι χρειάζονται, ενδεχομένως, διορθωτικές κινήσεις, είναι ο ίδιος που πρέπει να το δει. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει σημασία είναι ότι τα πράγματα πρέπει να προχωρήσουν και να είμαστε αποτελεσματικοί εμείς οι υπουργοί και συλλογικοί. Αυτοί είναι κανόνες από τους οποίους δεν μπορεί να ξεφύγει η κυβέρνηση. Αν ξεφύγει ο υπουργός, μπορεί. Αλλά σ’ αυτή την περίπτωση, όχι μόνο ξεφεύγει. Αλλά και φεύγει...».
Επέκρινε την στάση του αρχηγού της ΝΔ Α. Σαμαρά, αν και σημείωσε ότι η συναίνεση για τις διαπραγματεύσεις στην ΕΕ που είχε ο πρωθυπουργός ήταν σημαντική.......Και συμπλήρωσε:

«...Ο κ. Σαμαράς κάνει ένα λάθος. Είναι από την αρχή εναντίον του Μνημονίου και αυτό είναι απόλυτο, διότι το Μνημόνιο έσωσε την κατάσταση. Είναι κοινώς αποδεκτό αυτό. Και αν δείτε, αυτός που κέρδισε τις εκλογές στην Ιρλανδία, που είναι της ίδιας ιδεολογίας με τον κ. Σαμαρά, πήγε στις Βρυξέλλες και ζήτησε να αλλάξει το Μνημόνιο, αλλά, κατά το κοινώς λεγόμενο, έφαγε «πόρτα». Δεν μπορείς να διατείνεσαι και να περνάς στον κόσμο πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστικοί. Καλλιεργούμε στον κόσμο αυταπάτες και μετά τα βρίσκουμε μπροστά μας».
...Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ επισήμανε πως «τα ΜΜΕ δεν είναι έξω από την κρίση. Ίσως να είναι και λίγο περισσότερο μέσα στην κρίση, διότι ζητούν πάντα από τον πολίτη. Αυτός είναι το στήριγμά τους. Κι εκεί έχουμε μια κρίση αρκετά έντονη, διότι έχει πέσει η διαφημιστική δαπάνη αρκετά και οι κυκλοφορίες επίσης. 
...Γενικώς, στα ΜΜΕ το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν αλλαγές, διότι προσπαθούν - και δικαίως - να σταθούν. Από την πλευρά της, η Πολιτεία θα πρέπει διττώς να σταθεί, πρώτα για τους δημοσιογράφους που απολύονται και τα ασφαλιστικά τους και τη δουλειά τους. Δεν σημαίνει ότι η Πολιτεία δεν πρέπει να σταθεί με διάφορους τρόπους και αυτό θα κάνει, διττώς:...

...και προς τα ΜΜΕ και προς τους εργαζομένους στα ΜΜΕ. Υπάρχουν πολλά ΜΜΕ στην Ελλάδα. Υπάρχουν οι εφημερίδες και οι «μη εφημερίδες». 
...Γιατί εφημερίδες που πουλάνε 200 φύλλα δεν είναι εφημερίδες και δεν ξέρω πόσοι εργαζόμενοι υπάρχουν σ’ αυτές - αν υπάρχουν. Και τα κανάλια είναι πολλά, βεβαίως. Αυτό είναι παλαιόθεν και δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. 
...Νομίζω ότι ένα είδος συγχώνευσης ή και συνεργασίας των ηλεκτρονικών ΜΜΕ τουλάχιστον, θα ήταν ευχής έργον και θα βοηθούσε την κατάσταση...»...(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: