Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Σκληρά "παζάρια" για την μείωση των διοδίων.

14 Μαρτίου 2011.
Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους, προκειμένου να προχωρήσει, μεταξύ άλλων σε εξορθολογισμό του ζητήματος των διοδίων, αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Ιωάννης Μαγκριώτης...
...Όπως ειδικότερα ενημερώνει ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει στόχο, μεταξύ άλλων, τη μείωση του ύψους των διοδίων, ιδίως για τα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων που είναι υπό κατασκευή. 
....Επιπλέον, στόχος της διαπραγμάτευσης είναι η εφαρμογή προγραμμάτων εκπτωτικής πολιτικής για τους συχνούς χρήστες και τις τοπικές μετακινήσεις, αλλά και η επιτάχυνση της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συλλογής διοδίων, ώστε κάθε πολίτης να επιβαρύνεται για το τμήμα ή την απόσταση που διανύει με τρόπο δίκαιο και αναλογικό.
...Βέβαια, ο κ. Μαγκριώτης σπεύδει επίσης να υπογραμμίσει ότι «όλα τα θέματα που αφορούν την επιβολή διοδίων τελών στους νέους αυτοκινητοδρόμους που κατασκευάζονται με Συμβάσεις Παραχώρησης, καθορίζονται από τις εν λόγω Συμβάσεις Παραχώρησης, οι οποίες υπεγράφησαν το 2007 και οι οποίες έχουν κυρωθεί, με τους αντίστοιχους νόμους από τη Βουλή».
...Το έγγραφο του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνου Σπηλιόπουλου, ο οποίος έσπευσε να υπενθυμίσει στο υπουργείο, ότι το ΠΑΣΟΚ «ως αντιπολίτευση είχε καταθέσει πρόταση για τη μείωση της τιμής των διοδίων σε λογικά επίπεδα, κυρίως κατά την περίοδο κατασκευής των έργων έναντι των μελλοντικών εσόδων του Δημοσίου, τα οποία στην περίοδο των συμβάσεων παραχώρησης θα είναι πάρα πολλά».

...Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε σημειώσει στην ερώτησή του ότι «ενώ βασικός όρος των συμβάσεων παραχώρησης είναι η αναλογική πληρωμή διοδίων, με τη βασική τιμή 4 λεπτά του ευρώ ανά χιλιόμετρο, αναπροσαρμοζόμενο και άρα ο κάθε οδηγός θα πρέπει να πληρώνει ανάλογα με τη διαδρομή που διανύει ανεξάρτητα από την τοποθέτηση και το πλήθος των σταθμών διοδίων που περνάει, αυτό σήμερα δεν ισχύει σε πολλές περιοχές (Μαλιακός, Πάτρα-Αίγιο κλπ)». Το Δημόσιο πρέπει να ενεργήσει ώστε να εφαρμοστεί πλήρως ο βασικός όρος της σύμβασης, είχε επισημάνει ο κ. Σπηλιόπουλος....(απε)

Δεν υπάρχουν σχόλια: