Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Ραγκούση με τρόικα.

8 Φεβρουαρίου 2011.
Tη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει πραγματική μείωση του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο μόνο από τις αποχωρήσεις υπαλλήλων, οι οποίες έφτασαν το 2010 τις 53.335, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μετά από τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της τρόικας. Μία συνάντηση που δεν έκρυβε «κρυφές ατζέντες», δυσάρεστες εκπλήξεις ή έστω και κάποιες ενστάσεις από τους αξιωματούχους, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Ραγκούσης...
....Όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, μετά την αποχώρηση των 53.335 υπαλλήλων το 2011 θα προσληφθούν περί τους 10.500 νέους υπαλλήλους, στις οποίες προσμετρούνται οι 2.800 μετατάξεις από τον ΟΣΕ, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. 
...Επισήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν υπερβολικά αιτήματα για προσλήψεις από τους φορείς του δημοσίου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί πρόβλημα, ενώ σημείωσε ότι θα διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών. Πρόσθεσε δε ότι ανάμεσα σε αυτούς που θα προσληφθούν θα είναι και οι επιτυχόντες στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και οι τελειόφοιτοι της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης - Αυτοδιοίκησης.
...Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που παρουσίασε ο κ. Ραγκούσης στην τρόικα, μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν αποχωρήσει συνολικά, και με τις συντηρητικότερες εκτιμήσεις, 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι.
...Ο κ. Ραγκούσης διέψευσε κατηγορηματικά ότι η τρόικα απαίτησε η μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις από το δημόσιο να μετατραπεί σε εφτά αποχωρήσεις, συμπληρώνοντας ότι ούτε τέθηκε τέτοιο θέμα, ούτε υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και το ίδιο ισχύει και για όσα έχουν ακουστεί για περαιτέρω μείωση της μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου.
...Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε την τρόικα για το νέο ενιαίο μισθολόγιο του οποίου η επεξεργασία προχωρεί κανονικά, τόνισε ότι δεν ζήτησαν επιτάχυνση της εφαρμογής του, αλλά πρόσθεσε ότι θα εφαρμοστεί το συντομότερο, χωρίς να υπάρξει μεταβατική περίοδος. Επανέλαβε δε ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα είναι σύγχρονο, δίκαιο και θα άρει τις αδικίες που υπάρχουν σήμερα, αφήνοντας ταυτόχρονα να εννοηθεί ότι θα κοπούν τα εξωφρενικά επιδόματα και πως οι υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα και την ίδια θέση θα λαμβάνουν τον ίδιο μισθό, ανεξαρτήτως των υπηρεσιών που υπηρετούν.

...Τέλος, ο κ. Ραγκούσης ενημέρωσε την τρόικα για τη βάση δεδομένων που θα μπει σε εφαρμογή τις επόμενες ημέρες, για την καταγραφή των οικονομικών στοιχείων των δήμων, των περιφερειών και των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων που κατέχουν, αλλά και για την πρότασή του προς την ΑΔΕΔΥ για αύξηση του ωραρίου των υπαλλήλων από 37,5 ώρες εβδομαδιαίως σε 40, όπως και για τη λειτουργία ορισμένων υπηρεσιών αιχμής και απογευματινές ώρες, υπενθυμίζοντας ότι αποκλείεται να εφαρμοστεί με διακεκομμένο ωράριο...(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: