Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

"Οταν άλλοι παρατούσαν το καράβι"..

8 Φεβρουαρίου 2011.
«...Από τη μάχη για την ίδια την επιβίωση της χώρας -που ήδη κερδίσαμε όταν άλλοι παρατούσαν ακυβέρνητο το καράβι- σήμερα δίνουμε τη μάχη ρήξης και ανατροπής με τα άσχημα του χθες, του κακού μας εαυτού και των στρεβλώσεων του παρελθόντος...», σημείωσε σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής...και ε
πισήμανε, ότι πρέπει να αναλογιστούν όλοι ότι πρώτη η σημερινή κυβέρνηση δείχνει τη βούληση να τερματίσει συντεχνιακά συμφέροντα λίγων, να διακόψει την αδράνεια και να θεσπίσει τόσα μέτρα για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία τής εκάστοτε εξουσίας και παράλληλα άσκησε σφοδρή κριτική για τη στάση της ΝΔ απέναντι στις αλλαγές, που επιφέρει η κυβέρνηση, αλλά και στις απεργιακές κινητοποιήσεις...«...Πρέπει να αναλογιστούμε τι θα είχε γίνει αν δεν είχαμε σήμερα την ασφάλεια και την ηρεμία, που μας παρέχει το πακέτο των 110 δισ. ευρώ...», είπε προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ανέλαβε την εθνική ευθύνη να πάρει σκληρές, αλλά αναγκαίες αποφάσεις «πάνω στις οποίες έχουν σήμερα το δικαίωμα τα κόμματα, οι φορείς και οι πολίτες να διεκδικούν και να προτείνουν».
...Τόνισε ακόμη ότι ο μεγάλος αριθμός των αλλαγών, που κάνει η κυβέρνηση, έχουν την έγκριση της ψήφου του λαού και αποτελούν ξεκάθαρη βούλησή του, «δεν έχουν όμως την έγκριση της ΝΔ και των συντεχνιών, που ξεβολεύονται, όσων είναι αντίθετοι σε κάθε ουσιαστική αλλαγή, που επιχειρείται στη χώρα και όσων επενδύουν στη δημιουργία αναστάτωσης και χαοτικών καταστάσεων».
«...Είναι οι ίδιοι που σφύριζαν αδιάφορα, όταν η μετα-ολυμπιακή ισχυρή τότε Ελλάδα καταστρεφόταν συστηματικά», σημείωσε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «τότε δεν τους βλέπαμε ούτε να διεκδικούν, ούτε να αγωνίζονται» και πως «αυτούς τους έχουμε απέναντι, όπως τους έχει απέναντι και η κοινωνία, που βλέπει, επιτέλους, με κόπο και αγώνα κάτι να αλλάζει».

...Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα απεργιακά μέτωπα και τις κοινωνικές αντιδράσεις, ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε λογικό να αντιδρούν κάποιοι «όταν γίνονται μεγάλες ανατροπές και αλλαγές, όταν βγαίνουμε από την αδράνεια, που είχαμε μπει, με αποκορύφωμα την τέλεια αδράνεια της κυβέρνησης της ΝΔ».
...Υποστήριξε, δε, ότι δεν υπάρχει «ένα ενιαίο μέτωπο αντίδρασης», αφού οι φορείς είναι διαφορετικών συμφερόντων.
...Ειδικότερα για την περίπτωση των κινητοποιήσεων από επαγγελματίες της Υγείας, τόνισε ότι «από το να απεργούν κάποιοι στον χώρο της Υγείας, περιμένουμε, με μοναδικό κριτήριο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, να ακούσουμε προτάσεις».

...Είπε ακόμη, σχετικά με τις αστικές συγκοινωνίες, ότι η κυβέρνηση κάνει ρήξη στο άναρχο τοπίο, ενώ υποστήριξε ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις είναι «πολύ μικρές και έχουν ιδιαίτερο κομματικό χαρακτήρα».
...Επιπλέον, σημείωσε ότι παρόλο που τα αγροτικά προβλήματα είναι μεγάλα, πρώτη φορά αυτή η κυβέρνηση παρέχει στον πιο έγκαιρο χρόνο τις αποζημιώσεις και εξυγιαίνει τους συνεταιρισμούς, υπογραμμίζοντας ότι «γι αυτό είναι μικρές όποιες κινητοποιήσεις γίνονται» και ότι «φυσικά, δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν τέτοιες κινητοποιήσεις από πολύ λίγους και μεμονωμένους αγρότες οι οποίες να παρεμποδίζουν συγκοινωνίες και να κλείνουν σύνορα».

...Ο κ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι το «δεν πληρώνω» δεν είναι κίνημα, αλλά «τζαμπατζήδες» και σημείωσε ότι «αντίσταση και μαγκιά, όταν αυτά που δεν πληρώνει κάποιος τα πληρώνει πολλαπλάσια ο διπλανός του, δεν γίνεται».
...Επισήμανε, δε, ότι η κυβέρνηση επαναδιαπραγματεύεται τις συμβάσεις, που υπέγραψε για τα διόδια η ΝΔ το 2007, ώστε να μειωθούν σε πολύ σημαντικό βαθμό.
...Είπε ακόμη ότι «το «δεν πληρώνω» είναι μία φιλοσοφία που δεν αρμόζει σε μία δημοκρατική κοινωνία και κάθε άλλο παρά προοδευτική και δήθεν αριστερή νοοτροπία είναι» και πως καθένας που κάνει αυτές τις κινήσεις είναι και υπεύθυνος για τη συμπεριφορά του και μάλιστα σε περίοδο κρίσης.

...Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει να διαπραγματευτεί και δεν συναλλάσσεται με ανθρώπους, που δεν πληρώνουν, και υπογράμμισε ότι «δεν χρειαζόταν καμία κίνηση του «δεν πληρώνω» για να δούμε ότι υπάρχει πρόβλημα στα διόδια, εμείς βάλαμε το ζήτημα προτού κάποιοι προσπαθήσουν να δημιουργήσουν δήθεν κίνημα ανυπακοής, που είναι εκ τους ασφαλούς». Επισήμανε, ωστόσο, ότι οι συμβάσεις, που έχουν υπογραφεί από το ελληνικό κράτος, ισχύουν και είναι υποχρέωση τού κάθε πολίτη να τα πληρώνει έως ότου μειωθούν.

...Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι είναι μεγάλη «πληγή», όταν το κράτος χάνει έσοδα και πως «οι πολίτες θα πληρώνουν τις μαγκιές κάποιων» και επισήμανε ότι υπάρχουν τρόποι διαμαρτυρίας, που είναι νόμιμοι.
«...Αλίμονο αν ο καθένας μας αμφισβητεί το αν κάθε υπηρεσία είναι σωστή και αν θεωρεί ότι δεν είναι, δεν πληρώνει», είπε και πρόσθεσε ότι «αντιλαμβανόμαστε ότι σε συγκεκριμένες συνθήκες, που ζούμε, κάποιοι ψαρεύουν στα θολά νερά».
«...Εφόσον είναι υποχρέωση όλων των πολιτών να πληρώνουμε, θα πληρώνουμε όλοι και κανείς δεν μπορεί να κάνει τον μάγκα και μάλιστα ανέξοδα», ανέφερε.
..Ακόμη, ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε αναγκαία την αύξηση του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση αναγκάζεται να διαχειριστεί το «μεγάλο φαγοπότι της ΝΔ».
«...Κάποιοι που έρχονται να κάνουν τον μάγκα σήμερα και να αμφισβητήσουν τα πάντα, όταν γινόταν το μεγάλο πανηγύρι επί ΝΔ, που γέμιζε το ΜΕΤΡΟ με υπαλλήλους από τηλέφωνα πολιτικών γραφείων, τότε θα έρεπε να αντιδρούν και όχι να πηγαίνουν σήμερα να σφραγίζουν παράνομα τα εκδοτήρια εισιτηρίων», είπε.
...Για το αν υπάρχει πολιτική κινητοποίηση πίσω από τις κινητοποιήσεις γενικά, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «υπάρχουν κάποιες κινητοποιήσεις επαγγελματικών ομάδων, που ξεβολεύονται, που θέλουν να μείνουν αδρανοποιημένα τα πράγματα».
...Σημείωσε, δε, ότι «αυτή η βούληση συμπίπτει με την πολιτική βούληση της ΝΔ, η οποία σαφώς και δεν θέλει να αλλάξει τίποτα» και πως αν ήθελε, θα έκανε στοιχειώδεις προσπάθειες στα έξι χρόνια διακυβέρνησής της.

...Είπε ακόμη πως «βλέπουμε μεγαλοστελέχη και αρμόδια στελέχη της ΝΔ να επισκέπτονται τους καταληψίες στο Υπουργείο Υγείας, να κάνουν δηλώσεις με μεγάλες κορώνες και από την άλλη να μην έχουμε σαφή καταδίκη από τη ΝΔ».
...Υπογράμμισε, τέλος, ότι «όταν προσπαθεί η ΝΔ να είναι σε δύο βάρκες -να λέει ότι δεν την εκφράζουν οι καταλήψεις, αλλά βάζει τους ανθρώπους της να τις στηρίζουν- τότε θα ψάχνει πολύ καιρό να βρει το στίγμα της και τους ψηφοφόρους της»....

"Δεν πρόκειται να υπάρξει μαζική νομιμοποίηση», «γενικώς και μαζικώς δεν νομιμοποιείται κανένας», «η κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά με κριτήριο την ευνομία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σχετικά με το ζήτημα της νομιμοποίησης των μεταναστών.
...Σημείωσε, δε, ότι εκείνο το κριτήριο που διέπει τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης είναι η ευνομία σε όλα τα επίπεδα, η τήρηση των νόμων.
...Ο κ. Πεταλωτής παρέπεμψε στη χτεσινή διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπουργών και είπε ότι σε αυτό το πλαίσιο έγινε μια επισκόπηση των αποφάσεων και των μέτρων που φέρνει κάθε υπουργείο.
...Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά υπάρχει η διαπίστωση ότι υπάρχει σοβαρή μεταναστευτική πολιτική, με την οποία η κυβέρνηση βάζει τάξη στα μεταναστευτικά ζητήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στις εργασιακές σχέσεις και την εκπαίδευση.
...Επιπλέον, ανέφερε ότι τα ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής είναι «πολυδιάστατα» και ότι κάθε υπουργείο κάνει δουλειά στον τομέα του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: