Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Το 97% των φοιτητών ζητά αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

8 Φεβρουαρίου 2011.
Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, (97,4%) υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως προκύπτει από έρευνα του Υπουργείου Παιδείας,σχετικά με τις αλλαγές που σχεδιάζει....
Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε απο την Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», καθώς και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο....Διενεργήθηκε πανελλαδικά σε 1002 πολίτες, 400 φοιτητές και 445 γονείς μαθητών του γυμνασίου και λυκείου......Το 97,4% των ερωτηθέντων φοιτητών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, απαντουν ότι πρέπει αν γίνουν άμεσα αλλαγές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενώ το 79,8% του συνόλου των ερωτηθέντων λέει ότι η μεταρρύθμιση στην ανωτατη εκπαίδευση πρέπει να συνεχιστεί, ανεξαρτήτως αντιδράσεων.
...Το 61,7% εκφράζει την άποψη ότι οι αλλαγές που μελετάει η κυβέρνηση θα εφαρμοστούν τελικα μερικώς, ενώ ένα 18,7% απαντάει ότι δεν θα μπορέσουν να εφαρμοστούν καθόλου.
...Το 42,1% των ερωτηθέντων φοιτητών αναφέρει ότι είναι πολύ ενημερωμενο για τις προτάσεις της κυβέρνησης.
...Το 26,5% θεωρεί το μεγαλύτερο πρόβλημα των πανεπιστημίων την υλικοτεχνική τους υποδομή, ενώ 60% αναφέρει οτι οι καταλήψεις σχολων πρέπει να γίνονται ως εσχατο μέτρο αντίδρασης των φοιτητών, όταν θίγονται τα δικαιώματα τους.
...Το 54,3% αποδίδει την χαμηλή συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές στην απαξίωση, εκ μέρους των νέων, της πολιτικής και των πολιτικών κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: