Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Σύμμαχος και φίλος της Ελλάδας ο Γιούνκερ.

8 Φεβρουαρίου 2011.
"...Το ευρώ δεν κινδυνεύει και θα επιβιώσει...και η Ελλάδα θα επιβιώσει χάρη στο ευρώ..."...Με αυτά τα λόγια, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup (Γιούρογκρουπ) Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εμφανίστηκε  στους δημοσιογράφους,  από κοινού με τον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη μακρά συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό ήταν παρόντες επίσης ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας...,...Στις δηλώσεις του ο κ. Γιούνκερ είπε ότι πρέπει να παραταθεί η προθεσμία αποπληρωμής του ελληνικού χρέους ενώ εξέφρασε την πλήρη στήριξη, όπως είπε, της Ευρώπης στην προσπάθεια της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όλοι θαυμάζουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, εκτός από μερικούς ηλίθιους.

...Σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, ο κ. Γιουνκέρ είπε ότι όταν αναφέρεται σε κάτι τέτοιο σημαίνει ότι έχει εξασφαλιστεί η συναίνεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης, εξέφρασε τη συμφωνία του με αυτό, προσθέτοντας ότι αν οι στόχοι δεν επιτευχθούν πλήρως θα εφαρμοστούν και άλλα μέτρα.

...Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, με κορύφωση τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, ο κ. Γιουνκέρ είπε ότι έχει γίνει μια πρόταση από τη Γερμανία και τη Γαλλία, η Ελλάδα και το Λουξεμβούργο είναι υπέρ της ανταγωνιστικότητας, ωστόσο δεν έμειναν ικανοποιημένες στο τελευταίο Συμβούλιο. Εξετάζονται οι προτάσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας «και θα κρίνουμε όταν γεννηθεί το μωρό», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Eurogroup.

***Από την πλευρά του ο Γ. Παπανδρέου, αναφέρθηκε στο σύνολο των θεμάτων που συζήτησε με τον κ. Γιουνκέρ, ενώ σε ό,τι αφορά την κρίση του ευρωπαϊκού χρέους είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να πάρει αναγκαίες αποφάσεις σύντομα.
...Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί συνολική λύση στο ζήτημα αυτό, ενώ σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα που εφαρμόζει η κυβέρνηση ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είχαμε λάβει εντολή από τον ελληνικό λαό να προχωρήσουμε σε βαθιές αλλαγές και αυτό κάνουμε.
...Λόγω χρέους και ελλειμμάτων αναγκαστήκαμε να πάρουμε έκτακτα μέτρα με στόχο τη σωτηρία της χώρας, είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι τώρα ο σκοπός είναι να αλλάξουμε τη χώρα, προχωρούμε σε μια σειρά αλλαγές που δεν σχετίζονται με τα έκτακτα μέτρα και το μήνυμα είναι πως η Ελλάδα είναι σε σωστό δρόμο και οι Έλληνες πολίτες πρέπει να βλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία....

Δεν υπάρχουν σχόλια: