Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ο Χριστόφιας στον Παπανδρέου.

3 Φεβρουαρίου 2011.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας,συναντάται σήμερα,  με τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου στην Αθήνα, ενώ σε αποκλειστική συνέντευξη του, στο ΑΠΕ,  ανοίγει για πρώτη φορά τα "χαρτιά" του , μετά την πρόσφατη συνάντηση της Γενεύης με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.......Ο Κύπριος πρόεδρος υπογραμμίζει ότι μπορεί να βρεθεί λύση του Κυπριακού μέχρι το τέλος του 2011, με την προϋπόθεση ότι ο κ. Έρογλου και η Άγκυρα θα σεβαστούν τη βάση λύσης, που είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα, όπως την περιγράφουν τα Ηνωμένα Έθνη, για ένα κράτος με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, και επιδείξουν την ίδια με τη δική μας καλή θέληση.
...Ο πρόεδρος Χριστόφιας αποκαλύπτει ότι στη συνάντηση της Γενεύης, ο κ. Έρογλου δεν ήταν εποικοδομητικός και ότι δεν αποδέχθηκε με σαφή και δεσμευτικό τρόπο τη διασύνδεση του περιουσιακού με το κεφάλαιο των εδαφικών αναπροσαρμογών και το θέμα των εποίκων. Επίσης, δεν απάντησε θετικά στην πρόταση του Κυπρίου προέδρου για απογραφή πληθυσμού στα κατεχόμενα από τον ΟΗΕ, για να διακριβωθεί ο αριθμός των Τούρκων εποίκων.

    Στη συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος Χριστόφιας :
Επιλογές ανάρτησης

    -Δηλώνει ότι δεν θέτει όρους για νέα συνάντηση τον Μάρτιο ή Απρίλιο με τον γ.γ. του ΟΗΕ και τον Έρογλου..
    -Απορρίπτει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι η Ελληνική κυβέρνηση είναι "απλός θεατής" στο κυπριακό.
    - Αναφέρει ότι δεν υπάρχει εξέλιξη στην πρόταση του για συνάντηση με Ερντογάν ή Γκιούλ....
....Στο ερώτημα, αν στις σημερινές συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου θα συζητηθεί και η συμφωνία για οριοθέτηση της ΑΟΖ Κύπρου - Ελλάδος, ο Κύπριος πρόεδρος απάντησε διπλωματικά ότι "η ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνει θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και την Κύπρο". (ΑΠΕ).

   

Δεν υπάρχουν σχόλια: