Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Στη Βουλή η ταλαιπωρία που υπέστη η δωρητής κ. Ευγενία Κυριακάκου!

3 Φεβρουαρίου 2011.
Την απλούστερη και ταχύτερη διαδικασία για τις Δωρεές, ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας, ζήτησε με παρέμβαση του στη Βουλή, ο Λάκωνας βουλευτής κ. Θανάσης Δαβάκης, με αφορμή την πρόσφατη δωρεά ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Αρεοπόλεως και την ταλαιπωρία που υπέστη η δωρητής κ. Ευγενία Κυριακάκου, μέχρις ότου γίνει αποδεκτή η δωρεά από το Ελληνικό δημόσιο.....

Το πλήρες κείμενο της παρεμβάσεως του κ. Δαβάκη έχει ως εξής:

"Η δωρεά ενός σύγχρονου ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Αρεοπόλεως, εκ μέρους της δωρήτριας κ. Ευγενίας Κυριακάκου στη μνήμη προσφιλών της προσώπων, ανέδειξε για μια ακόμη φορά, τις αγκυλώσεις και τις γραφειοκρατικές παθογένειες ενός συστήματος, το οποίο αδυνατεί ακόμη και να αποδεχθεί με ευκολία και απλές διαδικασίες, δωρεές ιδιωτών που συμπληρώνουν άμεσα ελλείψεις και αντικαθιστούν πεπαλαιωμένες υποδομές.

Είναι εξωφρενικό σε μια περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, φαινόμενα δωρεών, όπως αυτή του Κέντρου Υγείας Αρεοπόλεως, να προσκρούουν σε προσκώματα και απέραντες τυπικές διατυπώσεις, προκειμένου η προσφορά του ευεργέτη να φθάσει στο φυσικό αποδέκτη του, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Έλληνας ασθενής και το έκτακτο περιστατικό.

Τα λόγια της δωρήτριας κ. Κυριακάκου, πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τον Υπουργό Υγείας , προκειμένου με άμεσες ενέργειες να απλοποιηθεί το υπάρχον νομικό πλαίσιο που περισσότερο αποθαρρύνει παρά ενισχύει τη διάθεση για δωρεές, ειδικά στον τομέα της υγείας.

Λέει η κυρία Κυριακάκου : «Θεωρώ υποχρέωση μου να ευχαριστήσω από τη θέση αυτή, όλους τους ανθρώπους, που μου συμπαραστάθηκαν στον πραγματικό αγώνα που έδωσα για το ξεπέρασμα των δυσκολιών της αγορά του αυτοκινήτου. Δυσκολίες που δεν είχαν να κάνουν με το οικονομικό, αφού πλήρωσα τοις μετρητοίς την αξία του ασθενοφόρου, αλλά με τα χαρτιά που έπρεπε να γίνουν και ο δρόμος από υπηρεσία σε υπηρεσία των Αθηνών, ήταν ατελείωτος και ιδιαίτερα κουραστικός για έναν άνθρωπο σαν εμένα που δεν γνωρίζω από αυτά και εύκολα με παραπλανούσαν με διάφορες ψεύτικες δικαιολογίες.»

Κατόπιν αυτών Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια και οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που μέχρι σήμερα αποθαρρύνουν τους δωρητές και δυσκολεύουν τις προσφορές στον τομέα της υγείας ;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: