Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Αερογέφυρα για τον επαναπατρισμό Ελλήνων...

1 Φεβρουαρίου 2011.
Με την αναχώρηση, σήμερα το πρωί, στις 9 π.μ., τριών ελληνικών μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 για την Αλεξάνδρεια και υπό τον συντονισμό του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη, ο οποίος θα επιβαίνει του πρώτου αεροσκάφους, που θα αναχωρήσει, τίθεται σε εφαρμογή η επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην Αίγυπτο...
Στην Αλεξάνδρεια περίπου 200 είναι οι Έλληνες που επιθυμούν να επιστρέψουν. Στην παροικία του Καΐρου, είναι λιγότεροι οι ομογενείς που ανησυχούν........Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Καΐρου Χρήστος Καβαλής δήλωσε ότι προς το παρόν μόνο έξι εκπαιδευτικοί και όχι περισσότεροι από δέκα πάροικοι έχουν εκφράσει επίσημο αίτημα να επαναπατριστούν. 
...."Ουδείς Έλληνας ομογενής βρίσκεται σε κίνδυνο, παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει πλήρως και με απόλυτο σχέδιο τον σχετικό μηχανισμό και είμαστε πανέτοιμοι να τους μεταφέρουμε με ασφάλεια, εάν και όποτε αυτό χρειαστεί" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. 
....Πολλές ξένες κυβερνήσεις και τουριστικά πρακτορεία, επισπεύδουν την απομάκρυνση των υπηκόων τους που ζουν μόνιμα ή προσωρινά στην Αίγυπτο, ενώ πολλοί ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν διακόψει ήδη κάθε δραστηριότητά τους στην αραβική χώρα. 
 
***Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις...
,,,,Οι Αιγύπτιοι διαδηλωτές παραμένουν στο κέντρο του Καΐρου και υποστηρίζουν ότι θα μείνουν εκεί μέχρι να ανατραπεί ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, η τύχη του οποίου φαίνεται να βρίσκεται στα χέρια του στρατού, αφού οι πιέσεις όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και από το εξωτερικό πληθαίνουν...
... Οι διαδηλωτές έχουν προγραμματίσει για σήμερα "πορεία διαμαρτυρίας ενός εκατομμυρίου" ανθρώπων ζητώντας τον εκδημοκρατισμό της χώρας. 
.....Στο μεταξύ, κυβερνητικό ανασχηματισμό ανακοίνωσε ο Μουμπάρακ....
...Υπουργός Εσωτερικών ορίστηκε ο στρατηγός Μαχμούντ Ουάγκντι. Έχει διατελέσει επικεφαλής της εγκληματολογικής υπηρεσίας του Καΐρου, και επικεφαλής των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας. Στη θέση του παραμένει ο υπουργός Άμυνας Μοχάμεντ Χουσεΐν Ταντάουι, ο οποίος προήχθη σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ενώ ο Σαμίρ Μοχάμεντ Ραντουάν διορίστηκε υπουργός Οικονομικών. Ο Άχμεντ Αμπούλ Γέιτ παραμένει υπουργός Εξωτερικών
...Χθες,....Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ ζήτησαν να γίνουν στην Αίγυπτο "ουσιαστικές, δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις" που θα οδηγήσουν στη διεξαγωγή "δίκαιων και ελεύθερων" εκλογών. 
...Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον κάλεσε τον Μουμπάρακ να αρχίσει "αμέσως" διάλογο με την αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: