Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Συζήτηση για το άσυλο στη Βουλή.

1 Φεβρουαρίου 2011.
Συζητείται το απόγευμα στη Βουλή, η τροπολογία που κατέθεσε η Ν.Δ., για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, με αφορμή την πρόσφατη κατάληψη της Νομικής Σχολής από μετανάστες...
...Υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου τάχθηκε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος χαρακτήρισε τους Πρυτάνεις «θύματα» αφού, όπως υποστήριξε, φοβούνται τις αντιδράσεις μερίδας φοιτητών.
... Η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, δήλωσε ότι λύση στο θέμα του ασύλου θα δοθεί μέσα από τις "ριζικές αλλαγές στη λειτουργία των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ όχι με τον εισαγγελέα και την αστυνομία". 
...."Οι νέοι άνθρωποι που σπουδάζουν σήμερα, έχουν ανάγκη απο σπουδές ποιότητας και πτυχία με αντίκρυσμα. Δεν έχουν ανάγκη ούτε απο δημαγωγία, ούτε απο το καθεστώς της γενικευμένης ανομίας που υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις", δήλωσε η υπουργός. 
...Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, δήλωσε ότι "...εάν η ελληνική πολιτεία, οι διδασκόμενοι και οι διδάσκοντες θέλουν να συνεχίσουμε να έχουμε πανεπιστημιακό άσυλο, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να το περιφρουρήσουν..."....
***Να μείνουν ανοιχτά και ζωντανά τα πανεπιστήμια, ζητούν 20 πανεπιστημιακοί με επιστολή τους την οποία κατέθεσαν στο υπουργείο Παιδείας, ως συμβολή τους στη δημόσια διαβούλευση για την μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
....Στο μεταξύ, κλήσεις για κατάθεση, με την ιδιότητα του υπόπτου, για την υπόθεση της διακίνησης παράνομων μεταναστών και της κατάληψης της Νομικής, απέστειλε ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Σπύρος Μουζακίτης, που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για το θέμα.
...Ο εισαγγελέας, μέχρι στιγμής, έχει αποστείλει οκτώ κλήσεις, για κατάθεση την Τετάρτη και την Πέμπτη, μία εκ των οποίων αφορά τον πρύτανη του Πανεπιστήμιου κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, που καλείται να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα). 
...Οι υπόλοιπες κλήσεις, μέχρι στιγμής, αφορούν το αδίκημα της προώθησης και διακίνησης μεταναστών (κακούργημα) και απευθύνονται σε μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης. Παράλληλα, ο εισαγγελέας συνεχίζει την έρευνα για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: