Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη Σαρκοζί στην Άγκυρα.

24 Φεβρουαρίου 2011.
Επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα πραγματοποιεί αύριο ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών θα συζητήσει θέματα που σχετίζονται με τους G20, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, τις γαλλοτουρκικές σχέσεις, τα περιφερειακά ζητήματα και το Κυπριακό...
...Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η επίσκεψη αναμένεται να αποτελέσει μοχλό για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Γαλλίας, οι οποίες είναι χώρες σύμμαχες στο ΝΑΤΟ και στους G20 και υιοθετούν τις ίδιες θεμελιώδεις αξίες και ιδανικά, ενώ έχουν παρόμοιες θέσεις σε περιφερειακά ζητήματα».
...Η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή στην Τουρκία ο Νικολά Σαρκοζί ως πρόεδρος της G20 και όχι ως πρόεδρος της Γαλλίας δεν πραγματοποιείται στο πλαίσιο της φιλίας ανάμεσα στην Γαλλία και την Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«...Θα ήθελα να μιλήσω ειλικρινά: θα επιθυμούσαμε να υποδεχτούμε τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, όμως αύριο Παρασκευή δεν θα έρθει ως πρόεδρος της Γαλλίας, αλλά ως πρόεδρος της G20», επισήμανε ο Ερντογάν.
«Πιστεύω λοιπόν πως δεν πρόκειται για μια επίσκεψη στο πλαίσιο της φιλίας ανάμεσα στη Γαλλία και την Τουρκία», τόνισε.
«...Λυπούμαστε που ο κ. Σαρκοζί δεν επισκέφτηκε την Τουρκία από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας έχει επισκεφτεί τη Γαλλία, το ίδιο και εγώ ως πρωθυπουργός», πρόσθεσε.
...Η επίσκεψη του Σαρκοζί θα είναι «πολύ σύντομη», μόλις «πέντε ή έξι ωρών», είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα Τούρκος ανώτατος διπλωμάτης, εκφράζοντας την ελπίδα να συζητηθούν και άλλα θέματα εκτός από αυτά της G20.

Δεν υπάρχουν σχόλια: