Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Παρέμβαση Αποστολάκου στη συζήτηση για τη Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος

23 Φεβρουαρίου 2011.
Στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις» στην Ολομέλεια της Βουλής παρενέβη ο Βουλευτής Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος.
......Στην αρχή της ομιλίας του και με αφορμή προηγούμενη τοποθέτηση του Υπουργού κ. Χρήστου Παπουτσή, ο κ. Αποστολάκος εξέφρασε την ανησυχία και τον προβληματισμό του ακούγοντας τον αρμόδιο για την ασφάλεια και τη δημόσια τάξη της χώρας Υπουργό, να κάνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση στους Έλληνες πολίτες και επιμερισμό ευθυνών στους διοργανωτές των κινητοποιήσεων της Τετάρτης με στόχο να ελέγξουν αυτοί τους απεργούς και τους διαδηλωτές.
«Τρία τινά μπορεί να ισχύουν. Ή ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αδυνατεί να αστυνομεύσει μία γενική απεργία, πορείες και διαδηλώσεις, που δυσκολεύομαι να το πιστέψω γιατί θα ήταν μία τραγωδία για τον τόπο μας. Ή θέλει να εκφοβίσει του πολίτες ώστε να μην συμμετάσχουν, αλλά η δημοκρατική του πορεία και ιστορία δεν μου επιτρέπει να κάνω τέτοιο συλλογισμό. Ή τέλος, γνωρίζει κάτι. Φοβάται κάτι. Δεν μπορεί να το αποτρέψει. Για να μην βρεθούμε λοιπόν, προ δυσάρεστων εκπλήξεων, καλό είναι να ξεκαθαρίσει σήμερα τα πράγματα, γιατί προσωπικά ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και παρότι ανήκω στην αντιπολίτευση, δεν θα αισθανθώ ευχάριστα αν τον δω να απολογείται αύριο το βράδυ για γεγονότα που όφειλε να είχε προβλέψει και αντιμετωπίσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.
...Ως προς το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, ο κ. Αποστολάκος επεσήμανε καταρχήν την ιστορική αλήθεια πως το δήθεν κεντρώο ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρωτοστατεί στην αποδόμηση του έργου του Ελευθέριου Βενιζέλου, δημιούργημα του οποίου ήταν το Λιμενικό Σώμα. Επίσης, στηλίτευσε για ακόμη μία φορά την απόφαση του Πρωθυπουργού να καταργήσει το αυτοτελές Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. «Παρατάτε την εμπορική ναυτιλία. Κάνετε μία πολιτική επιλογή που είναι επικίνδυνη για την εθνική οικονομία, αφού παραγκωνίζετε τον βασικότερο ίσως πυλώνα της μαζί με τον τουρισμό, τη γεωργία και την οικοδομή. Δεν έχετε όμως, την πολιτική νομιμοποίηση γιατί ούτε καν στο πρόγραμμα του κόμματός σας δεν ήταν γραμμένο αυτό» δήλωσε απευθυνόμενος στον Υπουργό και στα μέλη της πλειοψηφίας.
...Στην πορεία τόνισε πως μολονότι η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει θετικά την ίδρυση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, είναι κάθετα αντίθετη στην υπαγωγή του τελευταίου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Υπενθύμισε δε, πως η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευθεί για την επανίδρυση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και την υπαγωγή του Λιμενικού Σώματος σε αυτό.
...Τέλος, ο Βουλευτής συνδέοντας το νομοσχέδιο με την επικαιρότητα και τη συνολική εικόνα της κυβέρνησης, σημείωσε πως «δυστυχώς οι γιορτές που περνάμε, το Τριώδιο, ταυτίζονται και συμπίπτουν με το «Βατερλό» της κυβερνητικής πολιτικής. Οτιδήποτε συμβαίνει αυτό το χρονικό διάστημα, από τους ημιυπαίθριους και τις ανακοινώσεις για τα 50 δις μέχρι το παρόν νομοθέτημα συντείνουν σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Τελικά ξέρετε τι έχετε καταφέρει; Έχετε κατορθώσει όχι μόνο να μας υποδουλώσετε στους δανειστές, αλλά να ελέγχουν αυτοί για λογαριασμό τρίτων το δημόσιο χρέος της χώρας. Αυτό το πρόβλημα που δημιουργήσατε στην Ελληνική οικονομία και κοινωνία είναι τεράστιο και έχετε μεγάλες ευθύνες, οι οποίες σύντομα θα σας αποδοθούν».
   (Δελτίο Τύπου)  

Δεν υπάρχουν σχόλια: