Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ποινικές διώξεις για τα "τσαντήρια" της Νομικής.

24 Φεβρουαρίου 2011.
Την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση της κατάληψης της Νομικής από παράνομους μετανάστες, σε βάρος του πρύτανη και οκτώ μελών οργανώσεων για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών ζητά με το πόρισμά του ο Εισαγγελέας Εφετών Σπύρος Μουζακίτης, ο οποίος διενήργησε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα...
...Με την ολοκλήρωση της έρευνάς του ο κ. Μουζακίτης παρέδωσε πόρισμα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Γιάννη Σακελάκο στο οποίο ζητά να διωχθεί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεοδόσης Πελεγρίνης για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
...Ζητά επίσης την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των οκτώ μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση οικιακής ειρήνης και ηθικής αυτουργίας σε διακεκριμένες φθορές. Η πρώτη κατηγορία αφορά την κατάληψη του κτιρίου της Νομικής, ενώ η δεύτερη ζημιές που διαπιστώθηκαν κατά την αποχώρηση των μεταναστών.

***Παράλληλα, αποδίδει ποινικές ευθύνες και στους περίπου 300 μετανάστες, που κατέλαβαν τους χώρους της Νομικής Σχολής και προτείνει να διωχθούν και οι μετανάστες για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και πρόκλησης διακεκριμένων φθορών.
...Αντίθετα, στο εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται ότι δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες σε βάρος της ναυτιλιακής εταιρείας, του πλοιάρχου και του πράκτορα που εξέδωσε τα εισιτήρια για τη μεταφορά των μεταναστών από την Κρήτη στον Πειραιά.
...Ο κ. Μουζακίτης είχε κάλεσε σε ανωμοτί κατάθεση τους υπεύθυνους για το ταξίδι των μεταναστών από την Κρήτη στον Πειραιά.
...Το πόρισμα του κ. Μουζακίτη θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την άσκηση της ποινικής δίωξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: