Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό διδασκόντων σε όλη την Ευρώπη.

18 Φεβρουαρίου 2011.
 Σημαντική  αύξηση των διδασκόντων σημειώνεται εδώ και ένα χρόνο σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης...ήδη, μόνο μέσα στο 2010,  το διδακτικό προσωπικό αυξήθηκε κατά 3,3% στα γυμνάσια και κατά 1,7% στα γενικά λύκεια, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής....***Η Ελλάδα, ήδη, διαθέτει σε αναλογία τον μεγαλύτερο αριθμό διδασκόντων σε όλη την Ευρώπη, κι αυτό, αποτελεί μια ηχηρή απάντηση στις κραυγές των συνδικαλιστών των εκπαιδευτικών...
...Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ίδιο διάστημα οι σχολικές μονάδες αυξήθηκαν κατά 0,6% στα γυμνάσια, ενώ μειώθηκαν κατά 0,1% στα γενικά λύκεια και η αναλογία μαθητών προς το διδακτικό προσωπικό το 2008/09 ήταν 6,6 προς 1 για τα γυμνάσια και 7,9 προς 1 για τα γενικά λύκεια.
... 

***Την ίδια στιγμή πάντως, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ελλάδα καταγράφει το χαμηλότερο ποσοστό προσχολικής εκπαίδευσης στην Ε.Ε. με ένα μόλις 68,2% των παιδιών από την ηλικία των 4 ετών να έχουν πρόσβαση στην προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα, έναντι 92,3% στην Ε.Ε. των «27». 
...Σύμφωνα με την Επιτροπή, που προτείνει, μεταξύ άλλων, την καθολική πρόσβαση σε ποιοτική προσχολική εκπαίδευση βασισμένη σε σταθερή χρηματοδότηση, το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχονται για μικρά παιδιά μέχρι την ηλικία έναρξης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης κυμαίνεται ανάλογα με τις πολιτικές χρηματοδότησης, διακυβέρνησης και στελέχωσης. 
...Η Επιτροπή προτείνει επίσης τη διδακτική ύλη προσαρμοσμένη στην ηλικία των παιδιών, την καλύτερη επαγγελματική κατάρτιση του προσωπικού με τα κατάλληλα επαγγελματικά προσόντα, αμοιβές και συνθήκες εργασίας, καθώς επίσης συστήματα διασφάλισης της ποιότητας και πρότυπα παρακολούθησης της προόδου. 
...Η Επιτροπή θα θέσει προτεραιότητες για επενδύσεις στον χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης και φροντίδας μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, καθώς επίσης και με υποστήριξη από το Πρόγραμμα διά Βίου Μάθησης και το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για Eρευνα και Ανάπτυξη. 
***Οι προτάσεις της θα συζητηθούν από τους υπουργούς Παιδείας της Ε.Ε. τον Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: