Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Επίθεση Δρούτσα κατά Έρογλου για το Κυπριακό...

18 Φεβρουαρίου 2011.
Τη στάση του τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου καυτηρίασε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας σε συνέντευξή του στον Ελληνικό Ραδιοφωνικό Σταθμό του Λονδίνου (LGR), τονίζοντας ότι δεν προσέρχεται στην διαπραγματευτική διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού με εποικοδομητικές θέσεις...
«...Έχουμε από την μία μεριά τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος έχει αποδείξει όλη αυτή τη χρονική περίοδο από την έναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών για το Κυπριακό ότι προβάλει, επεξεργάζεται, παρουσιάζει εποικοδομητικές θέσεις και προτάσεις και από την άλλη μεριά έχουμε -αυτή είναι η πραγματικότητα αυτή είναι η αλήθεια, για άλλη μια φορά- την τουρκοκυπριακή πλευρά, η οποία εκπροσωπείται από τον κ. Έρογλου, ο οποίος δεν μας δίνει τη δυνατότητα να πούμε ότι παρουσιάζει με τον ίδιο εποικοδομητικό τρόπο τις δικές του τις προτάσεις. Μάλιστα οι προτάσεις του και η όλη του προσέγγιση θυμίζουν παλιές εποχές, παλιές ιδέες, οι οποίες σίγουρα δεν αντικατοπτρίζουν τη βάση των συνομιλιών όπως αυτή έχει συμφωνηθεί. Αυτό το γεγονός είναι σημαντικό να το υπενθυμίζουμε σε όλους», τόνισε ο υπουργός.

...Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ουίλιαμ Χέιγκ για το Κυπριακό ο κ. Δρούτσας είπε: «Αυτό που εμείς έχουμε τονίσει, και το τόνισα στην κουβέντα μου με τον κ. Χέιγκ, είναι ότι περιμένουμε απ’ όλους, βεβαίως και από Τα Ηνωμένα Έθνη, το αυτονόητο, μία αντικειμενική στάση, τα πράγματα να παρουσιάζονται έτσι όπως είναι, χωρίς απλοποιήσεις και χωρίς ωραιοποιήσεις. Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση θεωρούμε και απαιτούμε όλοι να εργαστούν» .

...Σε ερώτηση του Ελληνικού Ραδιοφωνικού σταθμού του Λονδίνου για το αν είναι ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα στάση του Γ.Γ. του ΟΗΕ, ο κ. Δρούτσας απάντησε: «Είναι αυτονόητο μέχρι τώρα ότι η Ελλάδα στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών και προσωπικά του Γ.Γ. κ. Μπαν Κι Μουν, αυτό θα έχω την δυνατότητα να εκφράσω απέναντι του στη συνάντηση που θα έχω μαζί του στη Νέα Υόρκη, αλλά παράλληλα βεβαίως θα τονίσω για άλλη μια φορά αυτό που εγώ αποκαλώ το αυτονόητο, ότι απαιτούμε και περιμένουμε από όλους να συμβάλουν με αντικειμενικό τρόπο στην ουσία του Κυπριακού, στις προσπάθειες επίλυσης. Και ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση πρέπεί όλοι μας να βαδίσουμε» .

...Αναφορικά, εξάλλου, με τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας στο πλαίσιο των επαφών που είχε με αξιωματούχους στη Μεγάλη Βρετανία ο υπουργός ανέφερε: «Η πολιτική που ασκεί η Ελλάδα και τα επιχειρήματα που έχει στη διάθεσή της είναι ιδιαιτέρως πειστικά και νομίζω ότι όχι μόνο η Μεγάλη Βρετανία, αλλά το σύνολο της διεθνούς κοινότητας έχουν καταλάβει και εκτιμούν τη στάση που τηρεί η Ελλάδα, με μία εξωτερική πολιτική που βασίζεται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου, με εποικοδομητική στάση όπου αυτό είναι δυνατό και απαραίτητο. 
...Η Ελλάδα που θέλει να συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων, η Ελλάδα η οποία θέλει και μπορεί και πρέπει να είναι παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή Αυτή η πολιτική που ασκεί ή Ελλάδα βρίσκει την πλήρη εκτίμηση όλων μας των εταίρων και συμμάχων. Και αυτό ήταν το πνεύμα των συνομιλιών μου με τον κ. Χέιγκ για το θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων»...(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: