Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Ακαρπη η συνάντηση Λοβέρδου με γιατρούς.

2 Φεβρουαρίου 2011.
Σε μέτρα για να μειωθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, λόγω της απεργίας των γιατρών, κατέληξαν πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης...έτσι, ο
ι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν από τη Δευτέρα να απευθύνονται στους 12.500 συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ....
***Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του υπουργού Υγείας με τους γιατρούς, που από χθες έχουν προβεί σε κατάληψη του Υπουργείου, έληξε άδοξα.......Οι γιατροί ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου, κάτι που ο υπουργός αρνείται, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να ζητάς από την ελληνική κοινωνία να αυτοκαταργηθεί, αυτό σημαίνει έλλειψη μετριοπάθειας».
...Αυτή την ώρα συνεδριάζουν στο ισόγειο του Υπουργείου Υγείας οι εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων, προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Αύριο, στις 10 το πρωί, θα έχουν συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Υγείας.

...Από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, καθώς και από τα Κέντρα Υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων. Αυτό αποφάσισαν σήμερα από κοινού ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, προκειμένου, όπως είπαν, να μειωθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, οι οποίοι έχουν μείνει χωρίς ιατρική περίθαλψη, εξαιτίας της απεργίας των ιατρών του Ιδρύματος.
...Το μέτρο αυτό θα ισχύσει έως την εφαρμογή του Ενιαίου Οργανισμού Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (ΕΟΠΥΥ), αρχές Ιουνίου και θα θεσμοθετηθεί με προσθήκη στο Νομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία.

...Το ΙΚΑ, είπε ο κ. Κουτρουμάνης, θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του κατάλογο με τα ονόματα των συμβεβλημένων γιατρών που θα δεχτούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους του. Όσο για την αμοιβή τους, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος είπε ότι θα εισηγηθεί να είναι 10 με 15 ευρώ.

....Η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας, Εργασίας και ο Διοικητής του ΙΚΑ ,συναντήθηκαν το απόγευμα με τους εκπροσώπους των γιατρών που έχουν κάνει από χθες κατάληψη στο υπουργείο Υγείας, μετά από δικό τους, όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, αίτημα, αλλά η συνάντηση κατέληξε σε αδιέξοδο, καθώς οι γιατροί επιμένουν στην απόσυρση του νομοσχεδίου προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση.
...Η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή θα συνεχισθεί και την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιασθεί στην Ολομέλεια, είπε ο κ. Λοβέρδος.

....***Οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις έως και την Παρασκευή, ενώ 24ωρη απεργία αποφάσισαν και οι γιατροί στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά για αύριο. Με 4ωρη στάση συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της περιφέρειας. Ο ιατρικός σύλλογος Αθήνας καλεί τα μέλη του αύριο σε αποχή, ενώ αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η συνεδρίαση των εκπροσώπων των ιατρικών συλλόγων, που βρίσκονται στο ισόγειο του υπουργείου υγείας, για τη τύχη την κατάληψης. Οι γιατροί κάνουν λόγο για απεργοσπαστικό μηχανισμό από την πλευρά του υπουργείου, δηλώνοντας ότι θα εντείνουν τον αγώνα τους.

***Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν όμως την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου με 24ωρη απεργία και οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ. 
...Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Πετράς, η λίστα αναμονής στο ΙΚΑ για μια εξέταση αίματος είναι από 45 ημέρες έως 2 μήνες. 
...Οι κενές θέσεις αγγίζουν τις 1600, και με το νομοσχέδιο θα υποβαθμιστούν ακόμα περισσότερο οι υπηρεσίες υγείας του Ιδρύματος....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: