Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Κατσέλη : Η τρόικα δεν είναι 'δαίμονας"...

2 Φεβρουαρίου 2011.
Τη θέση ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιείται η τρόικα εξέφρασε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, μιλώντας σήμερα, στον  ραδ. σταθμό "Flash"....
«...Μη δαιμονοποιούμε την τρόικα, με την τρόικα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία. Είναι εταίροι μας με τους οποίους από κοινού προσπαθούμε αυτή τη στιγμή να υλοποιήσουμε προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος ένα πρόγραμμα για το οποίο έχουμε δεσμευτεί και βάσει του οποίου μπορέσαμε και πήραμε αυτό το δάνειο των 110 δισεκατομμυρίων....", τόνισε και συνέχισε :"...Κάθε φορά που έρχεται το κλιμάκιο της τρόικα γίνεται τέτοιος θόρυβος από τα ΜΜΕ, δημιουργείται μια τεράστια αναστάτωση και γίνεται τέτοιος θόρυβος, που κλονίζει την εμπιστοσύνη και του καταναλωτή και του επενδυτή...", είπε και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι είναι χρέος όλων, πρέπει να κατανοήσουμε ότι αυτή η συνεργασία θα είναι διαρκής, συνεχής και κάθε φορά δεν πρέπει να γίνεται αυτός ο θόρυβος που γίνεται».

Η κ. Κατσέλη εκτίμησε ότι θα βρεθούν λύσεις σε επίπεδο ευρωζώνης και σημείωσε: «Περιμένω ότι θα έχουμε μια εισροή ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα, στην αρχή στον χρηματοπιστωτικό τομέα και ελπίζω γρήγορα και σε ξένες άμεσες επενδύσεις, διότι νομίζω ότι σιγά-σιγά στη διεθνή αγορά γίνεται αντιληπτό ότι η αξιοπιστία της Ελλάδας ανεβαίνει.

Τα ελληνικά ομόλογα είναι φτηνά, οι τίτλοι γενικά οι ελληνικοί είναι φτηνοί παρόλο ότι υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα και ρίσκο, αλλά για κάποιον ο οποίος θέλει να επενδύσει, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή αποτελεί έναν καλό προορισμό. Πέρα από τη γενική κινητικότητα σε επίπεδο ευρωζώνης αρχίζει και γίνεται πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση κι εγώ προσωπικά το πιστεύω. Και νομίζω ότι αυτή είναι μια κοινή πια αντίληψη η οποία σιγά-σιγά επεκτείνεται στην ευρωζώνη, ότι θα πιάνουμε τους στόχους, ότι έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα πολύ σημαντικά. Και νομίζω ότι οι ξένοι, οι οποίοι παρακολουθούν από πολύ κοντά το τι γίνεται στην ελληνική οικονομία, στοιχηματίζουν κι εκείνοι ότι θα βγούμε από την κρίση. Και σιγά-σιγά αυτό θα φαίνεται».

Πάντως η κ. Κατσέλη εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα είναι δύσκολο να υλοποιηθεί η γερμανική πρόταση για συνταγματική δέσμευση λέγοντας: «Νομίζω ότι είναι μία πρόταση η οποία θα είναι δύσκολο να υλοποιηθεί. Δε βλέπω πώς μπορούν να γίνουν συνταγματικές αλλαγές σε επίπεδο κράτους-μέλους. Οα υπάρξει πολλή συζήτηση μέχρι να καταλήξει η Ευρώπη σε κοινές πολιτικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: