Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Κριτική Πατριανάκου για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

9 Φεβρουαρίου 2011.

Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην χθεσινή ανοικτή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έδειξε ότι δεν έχει αντιληφθεί την πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα οι αγρότες.


Με προτάσεις και εξαγγελίες που περιείχαν όλες απροσδιόριστο μέλλοντα χρόνο προσπάθησαν να βάλουν τους αγρότες στο κάδρο της Κυβερνητικής προπαγάνδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων και συνεταιριστών έλαβαν τον λόγο τρείς ώρες μετά και ενώ τα περισσότερα ΜΜΕ είχαν ήδη αποχωρήσει.


Καμία δέσμευση για το σήμερα, καμία απάντηση για την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι αγρότες.


Καμία απάντηση για το πότε οι αγρότες θα πάρουν τις αποζημιώσεις από τις πρόσφατες κακοκαιρίες. Αντίθετα, δηλώσεις περί οικονομικής αδυναμίας του ΕΛΓΑ.


Καμία απάντηση για χρωστούμενα από το 2008.


Καμία απάντηση για τις τιμές του λαδιού, της ελιάς, του πορτοκαλιού.


Καμία δέσμευση για τους βιοκαλλιεργητές.


Καμία απόφαση για τα ενταγμένα έργα στο «ΑΛ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ».


Καμία απάντηση για το γεγονός ότι ένας παραγωγός για να πάει και να έρθει Αθήνα πρέπει να καταβάλλει σε διόδια το ισάξιο είτε σε 180 κιλά πορτοκάλια είτε σε 10 κιλά λάδι.


Καμία απάντηση στα καίρια ζητήματα, που οι εκπρόσωποι των αγροτών έθεσαν.


Παρακολουθήσαμε την ηγεσία του Υπουργείου να κάνει εξαγγελίες λες και δεν έχει αντιληφθεί πρώτον ότι κυβερνά ήδη 17 μήνες και δεύτερον ότι σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης για τη χώρα αντί να εξαγγέλλεις, οφείλεις να δρας άμεσα και αποτελεσματικά με σχέδιο και ορατή προοπτική.


Οι αγρότες είναι ήδη στα όρια της οικονομικής τους επιβίωσης.


 Κάθε σπίτι της Λακωνίας έχει και έναν άνεργο ή υποαπασχολούμενο.


Βουλιάζει ο τόπος από παράνομους μετανάστες που αδυνατεί να θρέψει και ζουν σε άθλιες συνθήκες.


Η οικονομία του νομού καταρρέει.


Καλούμε την Κυβέρνηση αντί να υπόσχεται «παντεσπάνι» για το μακρινό Αύριο, ας διασφαλίσει με άμεσα μέτρα ενίσχυσης των αγροτών το «ψωμί» τους Σήμερα. 

Φεβρωνία Πατριανάκου
πρώην Βουλευτής Επικρατείας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φεβρωνάρα μου εσύ...ψυχοπόνα και φιλολαικιά μου ...Αφού συμπονάς τόσο πολύ τους αγρότες, γιατί δεν τους μοιράζεις από αυτά που έβγαλε η εταιρεία σου στα χρόνια της γαλάζιας διακυβέρνησης, πουλώντας δέκα φορές πιο ακριβά τους σκουπιδοτενεκέδες σε όλη τη χώρα ; Μιλάμε για απευθείας αναθέσεις έργου στην εταιρεία σου με κέρδη δις ευρώ για τη πάρτη σου...έλα, μωρή μόρτισσα, απέδειξε ότι έχεις φιλότιμο και στοργή....και άσε τον Τατούλη να κάνει τη δουλειά του...