Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Γρυπιώτης : Η κατάσταση με τη λαθρομετανάστευση έχει φθάσει στο απροχώρητο.

9 Φεβρουαρίου 2011.
"...Η κατάσταση έχει ξεπεράσει, πλέον, κάθε προηγούμενο. Η ασφάλεια, δε, των πολιτών έχει διασαλευθεί πλήρως και τίθεται καθημερινά σε άμεσο κίνδυνο. Κρούσματα επιθέσεων σε βάρος ανυπεράσπιστων πολιτών, ασελγείς πράξεις, κλπ ...δίνουν και παίρνουν... με αποκορύφωμα την επίθεση που δέχτηκαν προσφάτως δυο νεαρές κοπέλες από μετανάστες που διαμένουν στην περιοχή της Σκάλας...."...Αυτό, τονίζει σε νέα επιστολή του, προς τον αρμόδιο υπουργό, για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, ο δήμαρχος Ευρώτα, κ. Γ. Γρυπιώτης......Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή 
"... Σύμφωνα με την υπ΄ αρ. 639/19-01-2011 επιστολή μας, με θέμα την άκρατη και παράνομη πλειοψηφικά,  εισροή και παραμονή οικονομικών μεταναστών στην περιοχή μας, σας είχαμε εκφράσει την έντονη ανησυχία μας για την έκρυθμη -ως επακόλουθο- κατάσταση που επικρατεί στην περιφέρεια του Δήμου Ευρώτα.
...Σας ενημερώνουμε ότι, η κατάσταση έχει ξεπεράσει, πλέον, κάθε προηγούμενο. Η ασφάλεια, δε, των πολιτών έχει διασαλευθεί πλήρως και τίθεται καθημερινά σε άμεσο κίνδυνο. 
...Κρούσματα επιθέσεων σε βάρος ανυπεράσπιστων πολιτών, ασελγείς πράξεις, κλπ ...δίνουν και παίρνουν... με αποκορύφωμα την επίθεση που δέχτηκαν προσφάτως δυο νεαρές κοπέλες από μετανάστες που διαμένουν στην περιοχή της Σκάλας.
...Στην προηγούμενη επιστολή μας, κάναμε λόγο και για θέματα που άπτονται υγειονομικών διατάξεων, όπως για παράδειγμα η ρίψη διαφόρων λυμάτων στους δρόμους, προερχόμενων από τις εστίες των μεταναστών, οι οποίες στερούνται της απαραίτητης πολεοδομικής υποδομής. ...Ζητήματα, τα οποία χρήζουν, αν μη τι άλλο, άμεσης επίλυσης, για την αποφυγή εξάπλωσης ασθενειών και κατά συνέπεια διόγκωσης του υπάρχοντος προβλήματος.
...Σαν  Δήμαρχος στο νέο Δήμο Ευρώτα, έχω δεσμευθεί πολλάκις για αξιοπρεπή - ειρηνική διαβίωση, κοινωνική ισορροπία και ηρεμία στην ευρύτερη περιοχή. Η υπάρχουσα κατάσταση, όμως, δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.
...Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο...Παρακαλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες όπως προβούν άμεσα στη λήψη μέτρων για το συντονισμό της κατάστασης. 
...Κυρίως, δε, ζητούμε την πλήρη εφαρμογή του νόμου σχετικά με το θέμα της παράνομης μετανάστευσης αλλά και της παράνομης απασχόλησης – εκμετάλλευσης των μεταναστών από τους εγχώριους. 
...Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση, η περιοχή μας να μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη. ...Κυρίως, όμως, δεν επιτρέπουμε να διασαλεύεται η ηρεμία και ασφάλεια των δημοτών μας. Επιδιώκουμε γαλήνη και κοινωνική ισορροπία.
...Πρόκειται για ένα ζήτημα σοβαρό που δεν επιτρέπει την παραπομπή του στις καλένδες...".

Δεν υπάρχουν σχόλια: